Pocetna Politika Vučić: Uskoro ugovor za tunel ispod Kadinjače

Vučić: Uskoro ugovor za tunel ispod Kadinjače

996
0
Podelite

U sportskoj hali Veliki park održan je predizborni skup liste “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” na kome su predstavljeni kandidati SNS-a za narodne poslanike iz Zlatiborskog okruga i na kome je govorio kandidat za predsednika Srbije SNS-a Aleksandar Vučić.

Vučić je poručio da su mir i stabilnost od suštinskog značaja za Srbiju zbog njene
ekonomije i najbržeg rasta u regionu, jer su njena budućnost i perspektiva izraženiji od drugih.

Predsednički kandidat SNS-a je obećao završetak obilaznice oko Užica do polovine 2024. godine koja je važna zbog povezivanja gradova Zlatiborskog okruga, čistijeg vazduha i bezbednosti dece u saobraćaju. Vučić je posebno istakao gradnju tunela ispod Kadinjače i završetak auto-puta do Čačka i Požege i najavio nastavak ka Kotromanu i Višegradu.

-Dobili smo tri ponude za tunel ispod Kadinjače, prva ponuda je bila 94, druga 91 i treća 81,5 miliona evra zajedno sa deonicom od 6 kilometara Dub-Dubci, što je ogroman novac ali ćemo to morati da uradimo zbog Tare, Bajine Bašte i putne mreže čitavog užičkog kraja tako da će konačno ugovor biti potpisan – rekao je Vučić i dodao da će put Bajina Bašta – Užice gradnjom tunela ispod Kadinjače biti duplo kraći posle čega je usledilo skandiranje naprednjaka koji su na miting došli iz svih opština Zlatiborskog okruga.

On je obećao i sredstva za gradnju vrtića na Carini koji košta million evra za koji je grad uradio dokumentaciju, kotlarnicu “Medjaj” 5 miliona evra i zbog krize energenata najavio veća ulaganja u modernizaciju železnice i brze vozove od Užica i Požege do Beograda i Crne Gore. Naveo je i ulaganje od 80-120 miliona evra u rekonstrukciju Zdravstvenog centra Užice sa najmodernijom opremom. I hala “Veliki park” prema Vučiću zaslužuje obnovu što je i predlog nekadašnjeg košarkaša Radovanovića i naveo 2,5 miliona evra za radove.

Vučić je poručio da Srbija neće da se vraća u “lance i katance” već će ići napred, a najlakše je kritikovati,a teže raditi i boriti se. On je rekao da nikada ne treba birati NATO i da je potrebno da Srbija čuva svoje nebo.

Član Predsedništva SNS-a Nikola Selaković rekao je na skupu da je najveći spomenik Milošu Obrenoviću podigao Aleksandar Vučić gradnjom auto-puta “Miloš Veliki” uz reči da je na čelu Srbije državnik, a ne političar.

On je pozvao naprednjake na ubedljivu pobedu Vučića i SNS-a na izborima 3. aprila sa preko 60 odsto glasova, jer je zbog svih izazova koji su pred Srbijom važno da pobeda bude jaka i moćna.

Kandidat za poslanika Đorđe Dabić sa Zlatibora zahvalio je lideru stranke i predsedniku Srbije u prethodnom mandatu na podršci i realizaciji svih projekata u Zlatiborskom okrugu.

Milica Nikolić iz Požege, na listi za narodnog poslanika SNS-a rekla je da dela ove stranke govore i da se ima sa čim pred Miloša i da je lista “Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje”jeste jedina koja garantuje budućnosti Srbije i vodi je napred.

Mitingu u hali prisustvovali su pored bivšig minstara Darija Kisić Tepavčević, Aleksandar Vulin, Tomislav Momirović i predstavnika užičkog SNS-a na čelu sa gradonačelnicom Jelenom Raković Radivojević predstavnici privrednog i sportskog života Užica.

Skupu u hali Veliki park prisustvovao je veliki broj pristalica i članova SNS-a iz drugih mesta Zlatiborskog okruga.

Najviše vozila, oko 25 autobusa sa natpisima slobodna vožnja bilo je parkirano na peronima Autobuske stanice koja je pod zakupom “Bečej prevoza” gde su dok je trajao skup u hali bili parkirani.

Najviše, deset autobusa stiglo je iz Bajine Bašte, a brojni naprednjaci stigli su i iz Priboja, Prijeplja i Nove Varoši “Janjušević prevozom”. Na parking su bili autobusi i iz drugih mesta Požege, Arilja, Kosjerića, a organizovan prevoz na skup u hali u Užicu bio je i za pristalice iz Sevojna.