Pocetna Društvo O bezbednosti dece u saobraćaju

O bezbednosti dece u saobraćaju

697
0
Podelite

Takmičenje je nastavak kontinuiranog rada na saobraćajnom obrazovanju i vaspitanju dece i njihove pripreme za bezbedno učestvovanje u ,,opasnom” sistemu kao što je saobraćaj

U okviru projekta „Pažljivkova smotra 2022“ u Užicu je održano opštinsko takmičenje, koje se sprovodi u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja RS, lokalnog saveta, Udruženja ,,Roditelj”- Užice, Crvenog krsta i Tehničke škole ,,Radoje Ljubičić”.

„Pažljivkova smotra“ namenjena je edukaciji dece predškolskog, prvog i drugog razreda osnovnih škola u oblasti bezbednosti saobraćaja. Posle testiranja u školama, takmičenje je nastavak kontinuiranog rada na saobraćajnom obrazovanju i vaspitanju dece i njihove pripreme za bezbedno učestvovanje u ,,opasnom” sistemu kao što je saobraćaj.

Deca su se u šest ekipa kroz zanimljive, ali poučne igre, takmičila ko bolje poznaje pravila saobraćaja i prevozna sredstva. Najbolje plasirane ekipe za predškolski uzrast su iz škole ,,Stari grad”, prvog razreda iz ,,Prve osnovne škole kralja Petra Drugog” i drugog razreda iz škole ,,Slobodan Sekulić”. Tokom takmičenja vladao je timski duh, a pobednici će učestvovati na regionalnoj smotri.

U žiriju su bili Jelena Đokić, saobraćajni inspektor, Anica Vidić iz Saobraćajne policije i Danilo Starčević, predstavnik Crvenog krsta. Iz Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Užica u organizaciji smotre bio je Dragutin Drulović, saobraćajni inženjer, a voditelj programa bio je Srđan Radović, saobraćajni inženjer i član Udruženja ,,Roditelj”.

Organizatori su istakli i saradnju sa Sekcijom za bezbednost saobraćaja Tehničke škole ,,Radoje Ljubičić” i profesorom Milošem Milutinovićem.