Pocetna Politika Sevojno: Izlaznost do 10 časova 9,63 odsto

Sevojno: Izlaznost do 10 časova 9,63 odsto

643
0
Podelite

Do 10 časova izlaznost u Sevojnu bila je 9,63 odsto dok je na proteklim lokalnim izborima 2018. godine do 11 časova na birališta izašlo 16,1 odsto Sevojničana, tako da se može reći da izlaznost na nivou prethodnih lokalnih izbora.

Na biračkom spisku ima 5.681 glasač što je za dve stotine manje nego na izborima pre četiri godine. Glasa se na pet birališta u vremenu od 7,00 do 20 časova.

Biračka mesta se nalaze u Gradskoj opštini Sevojno, soliteru “B”54, OŠ “Aleksa Dejović”, Staroj mesnoj kancelarija i  bivšem motelu pored Vatrogasnog doma I sva su otvorena na vreme, potvrdio je predsednik Opštinske izborne komisije Desimir Mićović.

Na glasačkom listiću u Sevojnu nalazi se šest izbornih lista za lokalne izbore za novi skupštinski saziv Gradske opštine koja ima 19 odborničkih mandata i to četiri stranačke i dve koalicione  liste.

Na njima je ukupno 83 kandidata za odbornike Gradske opštine Sevojno koja sada ima 19, a na prethodnim izborima imala je 15 odborničkih mesta.

Kao i na predsedničkim i parlamentarnim izborima i u Sevojnu koja je jedna od dvanaest lokalnih samouprava u kojima se  održavaju izbori prisutni su I posmatrači.