Pocetna Čajetina Aleksandar Radišić na čelu Svetske rang liste

Aleksandar Radišić na čelu Svetske rang liste

890
0
Podelite

Osvajanjem zlatne medalje na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u Puli, čajetinski paraatletičar Aleksandar Radišić došao je do prvog mesta na Svetskoj rang listi. On je u bacanju čunja, u kategoriji F-51, hicem od 31,23 metra postavio novi lični rekord.

Na prvom takmičenju posle devet meseci i osvajanja bronze na Evropskom prvenstvu u Poljskoj Radišić je popravio lični rekord za 1,25 metara. Drugoplasirani je bio Filip Graovac, takođe iz Srbije, sa rezultatom 28,91 metara, a Mihal Enge iz Češke je bio treći, sa hicem od 28,14 metara.

„Posle nekoliko mitinga ove godine, ovaj rezultat je najbolji na svetu. A kada bismo gledali rezultate sa Paraolimpijskih igara u Tokiju, na koje nisam išao, ovaj rezultat bi bio treći na tom takmičenju. Inače, pripreme za nastup u Puli imao sam i pred samo takmičenje, jer sam otputovao nekoliko dana ranije“, rekao je Radišić, ističući zahvalnost lokalnoj samoupravi i čajetinskom Sportskom savezu, kao i direktoru svog kolektiva, „Turističke organizacije Zlatibor“.

U narednom periodu očekuju da Državno prvenstvo u junu u Kruševcu, miting u Ostravi u julu, kao i IWAS-ove igre u Portugaliji, na jesen.

„Fokus čitave sezone je na Prvenstvu Srbije, da probam da poboljšam lični rekord i plasman na rang listi, a sve zbog Svetskog prvenstva u Parizu, koje će se održati 2023. godine“, dodaje Radišić.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske okupilo je oko 120 takmičara iz Istočne Evrope, a na njemu su domaći paraatletičari postavili 23 nova državna rekorda.