Pocetna Politika Parlić: Šta se dešava sa slučajem „Užice gas“?

Parlić: Šta se dešava sa slučajem „Užice gas“?

1252
0
Podelite

Predsednica užičkog odbora Narodne stranke u Užicu Ivana Parlić, kaže da je tek juče,  godinu i po dana od podnošenja  krivične prijave  zbog zloupotrebe službenog položaja dala izjavu kao podnosilac u slučaju “Užice gas”. Parlić je u pisanoj izjavi za javnost ponovo skreće pažnju da neke merno regulacione stanice za gas nemaju upotrebnu dozvolu  i upozorava na bezbednosni rizik za građane.

Ona dodaje da želi da informiše građane Užica i širu javnost, da je juče, gotovo godinu i po dana od podnošenja Krivične prijave, dala izjavu kao podnosilac Krivične prijave, u svojstvu građanina, Upravi kriminalističke policije, Odeljenju za borbu protiv korupcije u Odseku za borbu protiv korupcije Užice, povodom zahteva Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

– Krivičnu prijavu sam podnela u novembru 2020. godine protiv bivšeg gradonačelnika i funkcionera Srpske napredne stranke, Tihomora Petkovića  i Miće Mićića, vlasnika MPP “Jedinstvo“iz  Sevojna, na osnovu osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja. Prema mojim saznanjima i dokazima kojima raspolažem, prijavljeni su nizom akata, a pre svega osnivanjem javno-privatnog partnerstva „Užice-gas“ u većinskom privatnom vlasništvu, naneli  šteta Gradu Užicu, JKP „Gradska Toplana“ i građanima Užica. Smatram da je  „ Užice-gas“, ne samo oštetio Užičane kroz sam akt njegovog osnivanja i obračuna udela u akconarskom društvu, već je i stvoren mehanizam za trajno pljačkanje građana i zaduživanje JKP „Gradska toplana“ kroz desetostruko skuplje nabavke i ugovore, kako za konverzije kotlarnica, tako i nabavke gasa. U Užicu je, tako, stvoren i jednistven  slučaj posrednika,  između prodavca gasa i JKP čiji je suosnivač sam Grad. Napominjem da sam davanje iskaza iskoristila i da skrenem pažnju nadležnih istitucija na bezbednosni rizik koji postoji u gradu, s obzirom na to da neke merno regulacione stanice nemaju upotrebnu dozvolu, o čemu sam i lično više puta obavestila nadležno Ministarstvo – navodi Parlić u pisanoj izjavi za javnost od 13. maja ove godine.