Pocetna Arilje Prostorni plan za Regionalni projekat upravljanja otpadnim vodama

Prostorni plan za Regionalni projekat upravljanja otpadnim vodama

277
0
Podelite

Uprava za zaštitu bilja raspisala je tender za izradu Prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta regionalnog prečišćavanja otpadnih voda na teritoriji Požega, Užice i Arilje, sa procenom uticaja na životnu sredinu.

Kako je navedeno, izrada prostornog plana područja posebne namene predstavlja deo aktivnosti u okviru realizacije projekta “Regionalni projekat upravljanja otpadnim vodama za Zlatiborski i Moravički okrug”, za čije praćenje je zadužena Republička direkcija za vode.

Inače, prethodnih godina analizirane su četiri varijante za projekat Regionalnog sistema za prečišćavanje otpadnih voda za Zatiborski i Moravički okrug, od decentralizovanog do potpuno centralizovanog sistema.

U razmatranje za realizaciju ušle su dve, prva po kojoj bi četiri opštine: Užice, Požega, Ivanjica i Arilje imale centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, a Kosjerić svoje lokalno i druga varijanta, gde bi tri lokalne samouprave: Užice, Požega i Arilje bile priključene na regionalno postrojenje, dok bi u tom slučaju, Ivanjica i Kosjerić imale zasebna postrojenja.

Očigledno je usvojena druga varijanta.

Vrednost celokupne investicije rešavanja otpadnih voda u svih pet pomenutih lokalnih samouprava je oko 69 mil EUR.

Tender za izradu prostornog plana ističe 10. juna.

Ostavite odgovor