Pocetna Užice Mural Lepom

Mural Lepom

1628
0
Podelite

Na žutoj zgradi u Bosanskoj ulici pre izvesnog vremena osvanuo je mural sa likom Srećka Vidojevića, jednog od omiljenih Užičana koga je znao čitav grad i po nadimku Lepi. Nažalost, Srećko nas je napustio prošlog oktobra u 57 godini života. Života koji mu je kao osobi sa posebnim potrebama priredio mnogo izazova, ali koji je bio ispunjen ljubavlju i pažnjom svojih najbližih i dobrih ljudi. O njemu je predano brinula snaja Ljubica Vidojević, a podršku pružali brojni Srećkovi prijatelji među kojima posebno sestre Jokić.

U znak sećanja na Srećka njegovi prijatelji su zamolili umetnika Deroksa iz Beograda da osmisli mural kako bi Lepi svakoga dana i na ovaj način bio sa njima. Sećamo se slavlja i veselja u čast jednog od najpoznatijih sugrađana, a povod se uvek nalazio, bilo da je u pitanju rođendan ili nešto drugo. Kao i svaki pravi Užičanin Srećko je bio vesele prirode i obožavao trubače.

Pamtimo ga i po kačketima koje je takođe beskrajno voleo i u njegovoj kolekciji nalazilo preko sto ovakvih kapa. Dok je dobrih ljudi sećanje na Lepog neće izbledeti, kao ni mural sa koga nas šeretski posmatra.