Pocetna Bajina Bašta Vesna Đurić ponovo predsednica opštine Bajina Bašta

Vesna Đurić ponovo predsednica opštine Bajina Bašta

677
0
Podelite

Bivša predsednica opštine Bajina Bašta Vesna Đurić (SNS) ponovo je izabrana na tu funkciju, glasovima skupštinske većine koji čine naprednjaci.

Đurić je, nakon žučne rasprave tokom konstitutivne sednice Skupštine opštine, rekla da su u lokalnom parlamentu „posle duže vremena i predstavnici opozcije“, te da je „dobro da se čuje i drugačije mišljenje“.

„Mi smo protivnici koji rade u interesu opštine i sve ideje i sugestije biće korisne. Skupština nije kao što je bila 2020. godine, kada opozicija nije izašla na izbore, ali svi smo mi građani Bajine Bašte koji će, na svoj način, dati doprinos njenom razvoju. Nećemo bežati od bilo koje dobre ideje, ako je ona u interesu napretka opštine“, poručila je Đurić, koja je bila jedini kandidat za tu funkciju.

Za nju su glasala 24 odbornka SNS, koliko ih ta stranka ima u novom skupštinskom sazivu. Za njenog zamenika, istim brojem glasova, izabran je Milenko Ordagić.

Od dvojice kandidata za predsednika Skupštine, vladajuća većina je, takođe, sa 24 glasa izabrala Mladena Lukića, koji je tu funkciju obavljao ranije, dok je Uroš Đokić, kandidat opozicije, dobio podršku 15 odbornika.

U Opštinsko veće su izabrani Nedeljko Rakić, Dragić Glišić, Ivan Milekić, Dejan Timotijević i Dragan Todorović.

Za predstavnike nove vlasti, nisu glasali odbornici SPS, dok su protiv predloženih kadrovskih rešenja bili predstavnici opozicije.