Pocetna Društvo Potpisan ugovor za sanaciju klizišta

Potpisan ugovor za sanaciju klizišta

738
0
Podelite

Gradonačelnica Užica, dr Jelena Raković Radoivojević i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, potpisali su Ugovor o finansiranju radova na sanaciji klizišta u Ulici Svetozara Markovića, vredan 110 miliona dinara.

Gradonačelnica je kazala da je ovo veoma važan ugovor i značajna investicija, jer će se realizacijom ovog projekta rešiti višedecenijski problem meštana ovog naselja koji više neće strahovati za svoje domove i za sopstvenu bezbednost.

Pored ovog, potpisan je i ugovor sa izvođačem radova, a rok za izvođenje radova je 150 dana, od dana ulaska u posao. Gradonačelnica je iskazala nadanje da će firma AD ,,Jedinstvo” ispoštovati ugovor i da će na vreme završiti ovaj veoma kompleksan i zahtevan posao.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastructure Tomislav Momirović rekao je da je danas napravljen još jedan korak u pravcu rešavanja ovog problema, jer cilj nije samo gradnja auto-puteva, brzih pruga i strateških infrastrukturnih objekata, već je posao Vlade Republike Srbije i njenih predstavnika da se uključe u svakom slučaju gde postoje problemi koji ne mogu da budu rešeni na lokalnom nivou. Problem naselja u Koštici ugrožava 30 kuća, ali i 10.000 domova u smislu vodosnabdevanja, kao i trafostanicu, i zbog toga je potrebno da se problem hitno reši.