Pocetna Društvo Izložba radova korisnika Dnevnog boravka

Izložba radova korisnika Dnevnog boravka

733
0
Podelite

Korisnici Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju obeležili su 12 godina postojanja izložbom radova. Izložbu čini preko 100 radova nastalih u poslednje dve godine uz pomoć osoblja na radionicama koje se održavaju svakog dana.

-Usluga Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju pruža se u okviru Gradskog centra za usluge socijalne zaštite od jula 2019.godine. Korisnici su deca i mladi od 5-30 godina sa raznim razvojnim teškoćama. Kapacitet Dnevnog boravka je 19 korisnika i trenutno je popunjen-rekla je na otvaranju izložbe Dragica Milosavljević, direktorka Gradskog centra za usluge socijalne zaštite grada Užica.

U Dnevnom boravku za decu i mlade sa smetnjama u razvoju rade dva defektologa, logoped, pedagog, stručni saradnik i medicinska sestra.

Milena Stanišić, stručni saradnik Dnevnog boravka navodi da kroz različite aktivnosti obezbeđuje se povećanje kvaliteta života kroz razvoj i održavanje njihovih socijalnih, psihičkih i fizičkih veština kako bi se osposobili za samostalan život.

-Kroz grupni i individualni rad prilagođen svakom korisniku realizuju se različite radionice. Tako radimo na razvoju njihovih veština i unapređenju njihovog života, na socijalizaciji kroz uključivanje u drštvenu zajednicu kako bi bili prepoznati i prihvaćeni kao ravnopravni članovi društva- objasnila je Stanišić.

Na izložbi je prikazan delić njihovog sveta, sve je šareno i veselo kao i dani koje zaposleni provode sa njima. Izloženi radovi su  sa kreativnih radionica kao i didaktička sredstva za učenje.

Korisnici su za publiku u okviru izložbe priredili muzički program u saradnji sa učenicima Muzičke škole „Vojislav Lale Stefanović“ u prostoru Gradskog kulturnog centra (GKC).