Pocetna Društvo Teodorine medalje i diplome

Teodorine medalje i diplome

745
0
Podelite

Za manje od godinu dana osvojila je pet medalja iz karatea, a nedavno i treće mesto na republičkom takmičenju iz fizike

Teodora Sever, učenica šestog razreda Prve osnovne škole kralja Petra Drugog već ima brojne nagrade sa školskih takmičenja i medalje u karateu. U razgovoru za „Vesti“ navodi školska takmičenja iz srpskog jezika gde je na opštinskom i okružnom nivou osvojila drugo mesto, zatim iz matematike na opštinskom treće mesto i najznačajnije osvojeno treće mesto na republičkom takmičenju iz fizike. Ona je odlična učenica i trudi se da uskladi školske i sportske obaveze. Za to ima veliko razumevanje, podsticaj i podršku od razrednog starešine Danke Bogosavljević, nastavnice srpskog jezika ali i ostalih nastavnika u školi.

Karate je počela da trenira u septembru 2020.godine i glavni razlog bilo je bavljenje fizičkom aktivnošću. Kako je vreme prolazilo sve više joj sport znači tako da joj je cilj da se njime bavi duži niz godina.

-Za takmičenja u karateu se mnogo više spremam i ulažem puno truda. Treniram u Karate klubu „Student“ u kategoriji Ženske nade, imam narandžasti pojas a moj trener je Marija Lekanić. Treninge imam tri puta nedeljno i sada radim kate, a u borbama ću nastupati kasnije. Prvo takmičenje sam imala u martu 2021.godine i pamtim ga kao najteže jer je to i bila neka vrsta probe da vidim kako je takmičiti se u jakoj konkurenciji. Zatim sam u decembru prošle godine osvojila prvu medalju i to bronzanu na takmičenju u Čačku. Ta radost i uspeh bili su mi nešto nestvarno i izuzetno. A ove godine na Balkanskom turniru osvojila sam srebrnu medelju u konkurenciji od 800 takmičara, zatim na takmičenju „Trofej Raška“ u Raškoj usledila je bronzana medalja kao i u Užicu krajem aprila, a onda početkom maja na Međunarodnom karate turniru „Dunav Kup“ u Novom Bečeju osvojila sam srebrnu medalju u konkurenciji od 1200 takmičara. Posle ovog takmičenja sledi letnja pauza a onda od septembra kreću nova takmičenja- ističe Teodora.

Kada govori o takmičenjima navodi da postoji trema, ali da nije dobro biti ni previše siguran da ćeš nešto da osvojiš, što može da dovede do greške ili gubitka meča. Najvažnije je što uvek ima podršku porodice bez obzira na rezultat. Kada govori o drugovima i drugaricama kaže da ima i onih koje ne zanimaju takmičenja i uspesi, jednostavno oni sada gledaju neke druge „vrednosti“, odnosno samo materijalno stanje. Međutim, naravno da u mom odeljenju ima onih koji me podržavaju i interesuje ih moj uspeh.

-Ne opterećujem se oko takmičenja i škole, jer uvek može da se desi da ne osvojim medalju ili da dobijem lošiju ocenu. Sve može da se popravi. Ali, već sada razmišljam o budućnosti tako da što se tiče škole želela bih da upišem matematički smer u Užičkoj gimnaziji, a u sportu da budem uspešna i osvojim još puno medalja-zaključila je Teodora.

-Prvo takmičenje sam imala u martu 2021.godine i pamtim ga kao najteže jer je to i bila neka vrsta probe da vidim kako je takmičiti se u jakoj konkurenciji. Zatim sam u decembru prošle godine osvojila prvu medalju i to bronzanu na takmičenju u Čačku. Ta radost i uspeh bili su mi nešto nestvarno i izuzetno. Usledile su medalje jedna za drugom a izdvajam poslednje takmičenje početkom maja na Međunarodnom karate turniru „Dunav Kup“ u Novom Bečeju gde sam osvojila srebrnu medalju u konkurenciji od 1200 takmičara-.