Pocetna Društvo Prijemni ispit 28.maja i 11.juna za Muzičku školu

Prijemni ispit 28.maja i 11.juna za Muzičku školu

915
0
Podelite

U prvi razred osnovne Muzičke škole mogu da se upišu na 11 instrumenata

Za upis u osnovnu Muzičku školu „Vojislav Lale Stefanović“ predstoje dva prijemna ispita i to u subotu 28.maja i 11.juna. Sva deca koja su zainteresovana za Muzičku školu mogu informacije dobiti i na sajtu škole gde je i elektronska prijava.

-Imamo prijavljenih 80 kandidata za pripremni i prvi razred osnovne Muzičke škole, tako da očekujemo još prijava jer upisujemo oko 100 učenika. Oni koji se upisuju u prvi razred Muzičke škole polaze u treći razred osnovne škole. Mogu da se upišu na 11 instrumenata i to klavir, solo pevanje,violina, violončelo, viola, kontrabas, flautu, klarinet, saksofon, trubu i harmoniku. Za solo pevanje devojčice treba da imaju više od 13 godina, a  dečaci više od 16 godina. Osnovnu muzičku školu učenici mogu upisati u Užicu i Požegi. Preduslov je da polože prijemni ispit – objasnio je Nebojša Đuričić, direktor Muzičke škole „Vojislav Lale Stefanović“ u Užicu.

Za srednju školu prijemni ispit je završen i bilo je prijavljeno 19 učenika za dva smera i to za instrumentalni smer 11 a za teoretski smer osam kandidata. Tako da je popunjen broj za upis.

U Požegi se upisuje u osnovnu školu deca iz okoline, ali i iz Arilja, dok je u Užicu najviše iz grada i prigradskih mesta. Muzička škola ima 573 učenika u osnovnoj u Požegi i Užicu, i u srednjoj školi u Užicu.

-Naši učenici imaju privilegiju da pohađaju redovno dve srednje škole, tako da imamo puno učenika koji idu u Gimnaziju, Medicinsku, Tehničku a školuju se i kod nas. To je za njih teže i zahtevnije samim tim što imaju duplo više časova – istakao je Đuričić.

Dodajmo, da je u okviru programa obeležavanja Dana škole održan godišnji koncert najboljih učenika, kao i koncert pripremnog i prvog razreda u GKC-u. Zatim je u školi održan koncert kamernog sastava, a u ponedeljak 30.maja biće održan etno koncert u GKC-u i 1.juna koncert hora srednje škole u sali Grada Užica.