Pocetna Politika Sevojno: Konstitutivna sednica 2. juna

Sevojno: Konstitutivna sednica 2. juna

781
0
Podelite

Konstitutivna sednica Skupštine Gradske opštine Sevojno na kojoj će biti izabrani predsednik sevojničke Skupštine i imenovan sekretar biće održana u četvrtak 2. juna. Od 19 odbornika vladajuću većinu čini 11 iz redova koalicije predvođene SNS-om i “Jedinstvena Srbija”.

Sednicom će predsedavati najstariji odbornik i predsednik Skupštine u prethodnom mandatu Nikola Gogić (SPS), a najverovatnije i predsednik ovog tela u novom mandatu.

Nova sednica na kojoj će biti izabrani organi izvšne vlasti, predsednik opštine i članovi Opštinskog veća najverovatnije će biti održana za petnest dana od dana formiranja novog skupštinskog saziva.

Na lokalnim izborima u Sevojnu najviše glasova dobila je koalicija predvođena SNS-om koja je osvojila 10 mandata i u kojoj socijalisti imaju dva odbornička mesta. Zdrava Srbija 4 , Ujedinjeni za Sevojno DS-SSP 2 i po jednog odbornika “Zavetnici”, SRS i “Jedinstvena Srbija”.

Prema rečima odbornika Srpske radikalne stranke za koju su postojale spekulacije da će ući u sevojničku vlast to se ispostavilo kao netačno i prema rečima odbornika Stefana Maksimovića radikali u Sevojnu će delovati opoziciono i nije bilo nikakvih pregovora o ulasku u vlast ove stranke u Sevojnu.