Pocetna Društvo Projekat u septembru

Projekat u septembru

734
0
Podelite

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović je izjavio da je u završnoj fazi izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju pruge Beograd– Bar, a pre svega deonice od Valjeva do Vrbnice. Na sajtu Železnica Srbije i Ministarstva infrastrukture   može se pročitati da je završetak projektne dokumentacije oročen na septembar

Momirović je u izjavi za agenciju Tanjug naveo da je taj projekat posebno značajan za Priboj i sva mesta južno od Užica koja su tradicionalno povezana sa prugom Beograd–Bar.

– Ako napravimo kvalitetnu železničku infrastrukturu kojom će se do mora putovati šest sati najkvalitetnijim vozovima, napravili smo ogroman iskorak u saobraćajnoj komunikaciji, i to ne samo u Srbiji, već na Balkanu, – ocenio je ministar.

On je istakao da se ulaže više od tri miliona evra u rekonstrukciju većeg broja stanica i da je već rekonstruisana pruga do Valjeva za brzinu od 120 kilometara na čas, a koja od puštanja u saobraćaj 1973. godine nikada nije obnovljena.

– Sa rekonstrukcijama koje smo do sada uradili, do Užica sada putujemo tri sata i 15 minuta, dok se pre 10 godina putovalo osam sati. Do Valjeva se stiže za malo više od sat vremena, a do Kosjerića za malo manje od dva sata, – rekao je Momirović.