Pocetna Društvo Radovi na alternativnom putu ka selu Semegnjevo

Radovi na alternativnom putu ka selu Semegnjevo

739
0
Podelite

Zbog poplava i odrona izazvanih obilnim padavinama u noći između subote i nedelje potpuno je uništen deo puta za selo Semegnjevo, načinjena je šteta na kućama i domaćinstvima i evakuisani su gosti iz kompleksa Zlatiborska jezera.

Potok od livade Široka bara na Zlatiboru pretvorio se u bujičnu reku koja je nosila sve pred sobom, a tok koji vodi pored kupališta Trčinoga, Komšo i Zlatiborska jezera bio je višestruko uvećan zbog jake kiše koja je padala u noći između subote i nedelje. Zbog poplave je evakuisano 22 osobe iz kompleksa Zlatiborska jezera, a u akciji su učestvovali vatrogasci iz Čajetine i Užica, i policija.

“Jedini asfaltni prilaz koji vodi ka selu Semegnjevo, a ustvari predstavlja državni put koji vodi od Zlatibora ka železničkoj stanici Zlatibor, oštećen je u dužini od oko 3km. Oštećenja su različita, od onih gde je samo skinuta asfaltna podloga i gde su prisutni određeni odroni koji se mogu ukloniti, do toga da je na tri mesta put potpuno uništen u dužini od 200m”, rekla je Vera Blagojević, predsednica mesne zajednice Semegnjevo.

Na teren su, u toku jučerašnjeg dana, izašle ekipe putarske službe radi procene štete i u narednim danima će izneti svoj predlog rešenja problema.

“Radovi na rekonstrukciji ovog puta potrajaće znatan period, s obzirom na oštećenja, takva sanacija nalaže određene procedure. Mi ispred mesne zajednice, u dogovoru sa KJP “Zlatibor” i lokalnom samoupravom, potrudili smo se da se bar jedan putni pravac u značajnoj meri osposobi. Naravno da je u ovom slučaju reč o makadamskom putu i danas se već vrši nasipanje puta, odnosno pravljenje pristojnog makadamskog puta koji će se koristiti u narednom periodu”.

Nabujala voda nanela je štetu objektima koji se nalaze blizu obale, kako na vikendicama tako i na domaćinstvima, kao što je kod Sretena Kostića koji je kamionom uspeo da pređe deo puta koji je manje oštećen.

“Oko jedan sat noćas sam primetio da će biti poplava. Put je prekinut skroz, nema ništa. Bila je veća poplava 1975. godine na treće Trojice, na prve je bila ovakva ista, a na treće još duplo veća”.

Prirodna nepogoda onemogućila je kretanje ljudima ka selu Semegnjevo a došlo je i do prekida telefonske linije. Službe Komunalnog javnog preduzeća „Zlatibor“ Čajetina su u nedelju interventno radile na čišćenju puteva a u toku su radovi na nasipanju obilaznog puta kako bi se omogućio alternativni prilaz selu preko zaseoka Kostići i Milinkovići.