Pocetna Ekonomija Krediti za oporavak i razvoj privrede

Krediti za oporavak i razvoj privrede

582
0
Podelite

Ministarstvo privrede raspisalo je Javni poziv za dodelu kreditnih sredstava u okviru Investicionog programa „Oporavak i razvoj“ koji se sprovodi u saradnji sa Fondom za razvoj RS. Prijem zahteva trajaće dok se sredstva iz Programa ne utroše, a najkasnije do 30. juna ove godine

Za sprovođenje Programa obezbeđena su sredstva iz kreditne linije Evropske investicione banke (EIB), u skladu sa Finansijskim ugovorom između EIB-a i Republike Srbije. Pravo na korišćenje sredstava po Programu imaju preduzetnici, zadruge, mikro, mali i srednji privredni subjekti registrovani u Agenciji za privredne registre i drugim odgovarajućim registrima koji imaju manje od 250 zaposlenih (sa punim radnim vremenom), kao i veliki privredni subjekti srednje tržišne kapitalizacije („MidCap“) definisani kao preduzeća sa minimalno 250, a maksimalno 3.000 zaposlenih (sa punim radnim vremenom u svim povezanim licima), a koji su u privatnom ili zadružnom vlasništvu i koji obavljaju i imaju registrovanu kao pretežnu delatnost jednu od delatnosti sa Liste delatnosti koja je sastavni deo Programa. Sredstva Programa namenjena su za kupovinu, izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju, investiciono održavanje prostora za obavljanje delatnosti, ili skladišnog prostora i smeštajnih kapaciteta u turizmu, osim kupovine zemljišta, zatim za kupovinu nove ili polovne opreme za obavljanje delatnosti, uključujući alate i dostavna vozila kao i druga transportna sredstva, osim lakog teretnog vozila vrsta N1, za kupovinu računarske opreme inematerijalna ulaganja (nabavka softvera).

Precizno i tačno popunjen Zahtev za kredit sa pratećom dokumentacijom, u skladu sa Programom, predaje se Fondu, a prijem zahteva trajaće dok se sredstva iz Programa ne utroše, a najkasnije do 30. juna ove godine.

Na internet stranama Fonda i Ministarstva privrede može se preuzeti potrebna dokumentacija u kojoj su bliže definisani svi bitni elementi i pravila za učešće u Programu.