Pocetna Društvo Počela letnja sezona na Torniku

Počela letnja sezona na Torniku

482
0
Podelite

U Planinskom centru Tornik zvanično je otvorena letnja sezona. Za sve posetioce koji su prvog dana bili na Torniku, svi sadržaji su bili besplatni, kaže Ana Jovanović, PR Skijališta Srbije.

„Tokom leta posetiocima su na Torniku na raspolaganju je žičara za panoramsku vožnju, staze za planinski biciklizam i mountain cart, pešačke ture, veštačka stena za penjanje, e-bike, adrenalinski sadržaji poput boba na šinama, zip lajna i tjubinga. Pored ovih sadržaja, na Torniku su u ponudi i avantura park, multifunkcionalni teren za košarku, tenis i mali fudbal, kao imini golf. I ove godine očekujemo dobru sezonu, budući da je šestosedna žičara prošle godine ostvarila 16.000 vožnji. Očekujemo da će i ovo leto biti uspešno i posećeno s obzirom na to daimamo odlične sadržaje, a biće odobravani i vikend popusti kao i prethodnih godina”, rekla je Ana Jovanović.

Posle više od mesec dana pauze, svim turistima na raspolaganju je i gondola, koja sada ima ukupno 72 kabine, kaže direktorka JP Gold gondola, Bojana Božanić. Sve je urađeno kako bi se unapredila i pojačala bezbednost posetilaca.

“Zbog ukidanja epidemijskih mera kapacitet kabina vraćen je na predviđenih deset osoba i radiće svakim danom od 11 do 16 časova, a od jula će raditi od 9 časova do kasnih večernjih sati. Kako bi ponudili što više sadržaja za turiste koji bi da posete i centar i Tornik organizovaćemo i večernje vožnje”, navela je direktorka Gold gondola.

Zlatibor je spreman za još jednu uspešnu letnju sezonu, kaže Katarina Čubrak iz Turističke organizacije.

“Turistima je na raspolaganju kvalitetna ponuda, raznovrstan sadržaj i bogati programi za goste svih uzrasta, a tu je uvek nešto novo I atraktivno što privlači turiste tokom letnje sezone. Rekonstruisano jezero u centru Zlatibora je jedan od novih sadržaja, koje je dobilo potpuno novi sjaj. U narednom periodu očekujemo puštanje fontane sa vodoskocima od 25 metara, sa svetlosnim i muzičkim efektima, koja će imati mogućnost porojekcije na vodenoj pari”, najavila je Katarina Čubrak.

Nedavno je završena i promocija najposećenije srpske planine po gradovina Srbije i okruženja, u kojima su sve buduće goste upoznali sa sadržajima, cenama i ponudom Zlatibora.