Pocetna Društvo Zbog nenamenskog trošenja vode problemi u vodosnabdevanju

Zbog nenamenskog trošenja vode problemi u vodosnabdevanju

874
0
Podelite

U poslednjih nekoliko dana beleži se nekoliko puta veća potrošnja vode u pojedinim delovima grada. Prema rečima direktora JKP “Vodovod” Duška Ljujića troši se mnogo više vode nego što sistem može da isporučuje i to kako je istakao može dovesti do restrikcija i isključenja određenih potrošača sa mreže.

“Povećana potrošnja beleži se pre svega u Lunovom selu i Drežniku, gde se troši mnogo više vode nego što je moguće isporučiti. Drežnik koristi tri puta više vode od uobičajenog, zajedno sa Zbojšticom i Skržutima. U Lunovom selu ima 214 domaćinstava koji se snabdevaju sa Crkvara, oni su za tri sata tokom jutra potrošili 120 kubika vode. Njihova prosečna dnevna potrošnja je inače 50 kubika. Zbog toga vodu nije dobilo više od polovine sela, jer je voda otišla polovini koja je bliža rezervoaru”.

Direktor Ljujić podseća građane da je usvojena odluka Gradskog veća o zabrani nenamenskog korišćenja vode, odnosno zabrana zalivanja zasada.

“Razumemo da je jedan kilogram malina vredan koliko i deset tona vode tako da građani prave jednostavnu matematiku. Još jednom pozivamo građane da racionalno troše vodu jer ćemo biti prinuđeni prvo da uvodimo restrikcije u pojedinim krakovima, a ako se ništa ne popravi bićemo prinuđeni da nesavesne potrošače isključujemo sa mreže. Svako može koristiti komunalnu uslugu sve dok svojim bahatim ponašanjem ne ugrožava većinu”, poručio je Ljujić.