Pocetna Društvo Glišo Vidović oslobođen optužbe

Glišo Vidović oslobođen optužbe

1658
0
Podelite

Prvostepenom presudom Osnovnog suda u Užicu predsednik sindikata Sloga Grad Užice, Glišo Vidović, oslobođen je od optužbe da je u telefonskom razgovoru pretnjama da će napsti na život i telo ugrozio sigurnost Leka Korićanca iz Užica, tadašnjeg direktora preuzeća AD Putevi Užice.

U saopštenju se navodi da je “iako se sa izrazitom željom i naporom Osnovni javni tužilac Marko Dimitrijević zalagao da dokaže da je dip. prav. Glišo Vidović uradio krivično delo ugrožavanja sigurnosti Leka Korićanca, ipak u tome nije uspeo pa je Osnovnog suda drugačije presudio.

Podsećamo da je predsednik sindikata dip. prav. Glišo Vidović je zbog lažne optužbe koja je dirigovana iz centara moći,  27. juna 2021. godine, donetim Rešenjem načelnika Policijske uprave Užice  udaljen sa sa rada i pokrenut mu je disciplinski postupak. Takođe mu je od strane OJT pokrenut i optužni predlog kojim se tereti da je učinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti Leka Korićanca.

Oslobađajuća presuda je potvrda onog što su svi građani Užica od starta znali. Da je Glišo Vidović nevin, da su optužbe lažirane i da je obavljao svoju obavezu u svojstvu predstavnika sindikata”, navodi se u saopštenju Sindikata Sloga.

Oni navode da je ovo odluka suda, a da se očekuje kakvo će rešenje doneti postupajući disciplinski starešina u Policijskoj upravi Užice.