Pocetna Društvo I Durmitor kao od šale

I Durmitor kao od šale

843
0
Podelite

Članovi Planinarskog društva “Rujno” osvojili su Bobotov kuk i Šljeme koji se nalaze na dve i po hiljade metara nadmorske visine. Dnevno su prelazili kilometre na stazi koja  ima svoju težinu, ali  dobro raspoloženje Užičane nije napuštalo od polaska na put ispred stadiona “Slobode”     

Posle putovanja preko Prijepolja, Đurđevića Tare, do Žabljaka usledio je uspon od skijališta u Motičkom gaju prvog dana planinarenja. Staza je vodila pored Savine vode, do vrha Savin kuk 2313 metara nadmorske visine i neizbežno  fotografisanje i pauza za ručak.

Zatim uspon na Šljeme vrh na visini od 2455 metara  pa na Milošev tok 2426 metara, a potom silazak i   putovanje do smeštaja. Staza je bila duga 12 kilometara uz 1100 metara uspona sa ukupno 20 učesnika.  I naredni dan protekao je u dobrom raspoloženju i osvajanju planinskih visina.

Put je vodio pored Uvite grede, zatim Zubaca pa pored jezera Zeleni vir, a zatim je usledio uspon na Bobotov kuk visine 2523 metara.  Usledile su fotografije za uspomenu sa planinarima koji su zajedno sa užičkim planinarima bili na stazi. Zatim spust do raskršća gde je počeo uspon na Lučin vrh i 2396 metara.Užički planinari prešli su drugog dana stazu dužine 12 kilometara i dosegli visinu posle 1200 metara uspona. Na kraju još jednog planinarskog poduhvata članovi PD “Rujno” zaslužuju sve čestitke.