Pocetna Bajina Bašta Moderan bioskop do kraja jeseni

Moderan bioskop do kraja jeseni

929
0
Podelite

Pored toga što je došlo do neplaniranog zastoja na adaptaciji bioskopske dvorane, postoje realni izgledi da kompletni radovi budu završeni bez većeg kašnjenja. Već u drugoj polovini jeseni imaćemo moderan bioskop, koji će biti kompletiran sa savremenom opremom i mobilijarom.

Do zastoja je došlo, kako ističe Milovan Jezdić, direktor Ustanove „Kultura“, zbog greške projektanta koji nije predvideo radove na krovu, a ispostavilo se da će oni biti neophodni kako bi dvorana bila privedena nameni. Upravo zbog toga biće potreban i rebalans opštinskog budžeta kojim će se pokriti dodatni troškovi za radove na krovu bioskopa.

– Odmah nakon završenih radova na adaptaciji bioskopa pristupićemo nabavci nove opreme. Sredstva za to su obezbeđena od Filmskog centra, tako da ćemo uskoro imati modernu bioskopsku dvoranu kakvu ovaj grad i zaslužuje – kaže Jezdić.

Direktor „Kulture“ sa zadovoljstvom ističe da je nedavno završena manifestacija „Ćirilična baština“, posvećena srpskom jeziku i očuvanju srpske ćirilice, već stekla nacionalni značaj i postala. Posle „Drinske regate“, druga po značaju manifestacija koja se organizuje u Bajinoj Bašti. Ove godine je u centru grada dobijen Park ćirilice, jedan izuzetno lep kutak za mališane i za odrasle, manifestacija je imala raznovrstan program edukativnog i zabavnog karaktera, bila je izuzetno posećena, a u programu su značajno učešće imali poznati gosti.

– Nedavno sam bio u Istočnom Sarajevu gde smo uspostavili dobru i korisnu saradnju sa Državnim arhivom BiH. Imamo u planu neke značajne aktivnosti, a već za Dan opštine, u drugoj polovini jula, oni će kod nas realizovati zanimljivu izložbu Drinske banovine, sa posebnim osvrtom na Bajinu Baštu. Isto tako imamo dobru saradnju i sa Užičkim arhivom, sa kojim ćemo takođe uskoro organizovati niz značajnih projekata – ističe Jezdić.

Polovinom jula u Bajinoj Bašti počinju i „Letnje večeri“, sa dosta popularnim sadržajem i nekim novinama u odnosu na ranije godine. Biće tu niz zanimljivih predstava za decu, igraonica i radionica, i sasvim je sigurno da će i ovog leta poprimiti značajnu pažnju.

Izvor i foto: BB GLAS – O. Dodić