Pocetna Bajina Bašta Vidikovac Zelenika nova atrakcija Bajine Bašte

Vidikovac Zelenika nova atrakcija Bajine Bašte

584
0
Podelite

Bajina Bašta je opština poznata po brojnim turističkim atrakcijama od kojih posebno zanimljive tačke predstavljaju vidikovci. Od ovog avgusta pored nadaleko čuvene Banjske stene, Sokolarice, Sjeniča, Kapije Podrinja i drugih ovo podrinsko mesto krasi i novi uređen vidikovac Zelenika.

Vidikovac nazvan po imenu koje za Drinu Srbi koriste vekovima nalazi se pored puta Perućac – Mitrovac i sa njega se pruža jedan od najlepših pogleda na Drinu, HE „Bajina Bašta“ i jezero Perućac.  Na kaskadnom platou urađena je drvena ograda i postavljeno šest natkrivenih objekata, moderno i funkcionalno dizajniranih, sa stolicama, stolovima i ležaljkama koji posetiocima pružaju poseban ugođaj i uživanje u izuzetnom pogledu na ovaj deo Podrinja u Srbiji i Republici Srpskoj.

Ostalo je još da se postave info table i prateća infrastruktura, a zvanično otvaranje je planirano za sredinu septembra. Iako, radovi na uređenju nisu završeni u potpunosti brojni turisti već posećuju ovaj lokalitet.

Investitor izgradnje i opremanja vidikovca Zelenika je JP „Nacionalni park Tara“ uz finansijsku podršku Ministarstva zaštite životne sredine i Unikredit banke Srbija JSC. Radove na vidikovcu izvodi Građevinsko-zanatska radnja III D GOLUB iz Bajine Bašte.

Projekat za vidikovac izradio je beogradski Siar Studio DOO, a finansiran je od strane Turističke organizacije „Tara-Drina“ Bajina Bašta.