Pocetna Društvo Druženje privrednika i koncert KUD-a

Druženje privrednika i koncert KUD-a

491
0
Podelite

U okviru trećeg dana ,,Žestivala“, a u organizaciji Privredne komore Užice, u hotelu Siesta
organizovan je poslovni susret proizvođača autentičnih proizvoda zlatiborskog kraja i predstavnika hotelijerskog sektora, privrede, kao i trgovinskih lanaca.

Branislav Mitrović zahvalio se provrednicima na dolasku, kao i Privrednoj komori, ali i svim onima koji imaju sluha za ovakve manifestacije, čiji je cilj očuvanje nasleđa, tradicije i duha jednog naroda.

Na skupu su od proizvođača rakije prisustvovali: Stara sokolova, Stara pesma, Klekovača BB i Zarić destilerija, ali i Dragan Lazić koji će u nedelju predstaviti najveću Šuljaginu lepinju na svetu.

Ana Lapčević, direktorka Privredne komore, kazala je da su osnivači ove četiri destilerije započeli ovaj posao sa ogromnom ljubavlju koja seže još iz detinjstva i najranijih sećanja na plodove šljiva, svoje predake i momenat pečenja rakije, koji je danas prerastao u ozbiljan biznis, iza koga stoje veliki trud i rad, kao i odricanja, ali i prevazilaženje izazova. Rakija jeste suvenir, kako turistički, tako i posolovni, i nada se da će u narednom periodu doći i do bolje edukacije i obrazovanje potrošača kako bi prepoznali kvalitet, nijanse i razlike u proizvodima na tržištu.

U večernjim časovima, na gradskom Trgu, održan je i koncert KUD-a ,,Sevojno“.

Večeras, u 18h, biće održana dečija olimpijada i predstava za decu ,,Pustinjska ljubav“, a od 20.30h na platou centrale hor ,,G.L.A.S“ imaće nastup.