Pocetna Društvo Svakog vikenda “Nostalgijom” od Mokre Gore do Višegrada

Svakog vikenda “Nostalgijom” od Mokre Gore do Višegrada

633
0
Podelite

Najatraktivniji turističko-muzejski voz u Evropi “Nostalgija”, sa vagonima iz dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka, posle tri godine ponovo saobraća na relaciji Mokra Gora – Višegrad.

Do 30. oktobra, svake subote i nedelje, iz stanice Mokra Gora za Višegrad, voz “Nostalgija” polaziti u 11.15 časova, dok je povratak iz stanice Višegrad u 15.35 časova.

“Spajanjem ove dve destinacije turistima je omogućeno da uživaju u prirodnim lepotama i kulturnim sadržajima koje nude i Mokra Gora i Višegrad, čime su objedinjene i obogaćene turističke ponude Srbije i Republike Srpske. Dodatno, u kompaniji ‘Srbija voz’ smo izuzetno ponosni i na činjenicu da u 21. veku, u vreme kada na naše pruge uvodimo moderne vozove sa savremenim funkcionalnostima, istovremeno i nudimo nesvakidašnje iskustvo putovanja železnicom sa početka 20. veka, čime unapređujemo turističku sliku celog regiona,” izjavio je v.d. direktora “Srbija voza” Ivan Bulajić.

Za vreme vožnje prugom u dužini od 25 kilometara od Mokre Gore do Višegrada, iz vagona sa drvenim klupama i sa autentičnom lokomotivom, putnici će imati priliku da sagledaju bogatstvo i lepotu prirode ovog kraja, ali i da tokom dvosatnog boravka u Višegradu posete znamenitosti, kao što su Most na Drini i Andrićgrad.

Cena voznih karata za odrasle iznosi 1.800 dinara, za decu od 6 do 14 godina 900 , a za decu ispod šest godina prevoz je besplatan.