Pocetna Društvo DRUGI REBALANS BUDŽETA GRADA UŽICA

DRUGI REBALANS BUDŽETA GRADA UŽICA

515
0
Podelite
default

Javna rasprava o drugom rebalansu budžeta grada užica za 2022. godinu biće održana u ponedeljak 19. septembra u svečanoj sali gradske kuće sa počektom u 17 časova. Drugim rebalansom predviđeno uvećanje budžeta za 200 miliona dinara u odnosu na postojeći tako da će iznositi 4,5 milijardi dinara. Predlog je da se najviše novca opredeli za komunalnu infrastrukturu oko 140 miliona dinara.

Gradski većnik za budžet i finansije Miodrag Petković kaže da je uvećanje užičkog budžeta zasnovano na realnim pokazateljima i ostvarenju prihoda.

– Rebalansom budžeta planirano je drugo uvećanje budžeta ove godine tako da će on iznositi 4,5 milijardi dinara, uključujući oko 124 miliona dinara sopstvenih prihoda budžetskih korisnika. Drugim reba lansom predviđeno je uvećanje budžeta od 200 miliona dinara, u odnosu na postojeći, prvim rebalansom već uvećani budžeta Grada. Uvećanje je zasnovano na realnim pokazateljima i dobrom ostvarenju prihoda.
On dodaje da najviše prihoda, skoro 60 odsto, dolazi po osnovu poreza na dohodak i kaže da se dobro ostvaruje što je rezultat stepena privredne aktivnosti, veće zaposlenosti i povećanja zarada u našem Gradu. Prema rečima većnika za budžet Miodraga Petkovića predlog je da se uvećanje budžeta u najvećem delu opredeli za komunalnu infrastrukturu, održavanje i popravku ulica i puteva i to u iznosu od 140 miliona dinara.

Takođe, ovim rebalansom se predviđaju dodatna izdvajanja od preko 40 miliona dinara za realizaciju projekata rekonstrukcije i energetske sanacije, proširenje kapaciteta, redovno funkcionisanje škola, predškolske i ostalih ustanova.

– Ove godine je pokrenut veliki investicioni ciklus sanacije škola, proširenja kapaciteta vrtića, rekonstrukcije objekata zdravstva, sa značajnom podrškom resornih ministarstava, stranih donatora, uz učešće iz našeg budžeta. Svi zainteresovani građani drugi subjekti mogu dostaviti sugestije i komentare na predloženi rebalans i putem gradskog sajta do 19. septembra – poručuje Petković