Pocetna Politika 5. oktobar – najvažniji datum novije srpske istorije

5. oktobar – najvažniji datum novije srpske istorije

295
1
Podelite

Gradski odbor Demokratske stranke Užice podsetio je da je “5. oktobar je jedan od najvažnijih datuma novije srpske istorije, koga su se mnogi odrekli i sada plaćamo cenu sopstvenog neznanja.

Demokratska stranka je bila svetionik svih dobrih promena tog doba, i danas je na stožernom mestu istinskih vrednosti, potvrđujući tezu da treba menjati ljude, a ne stranke.

Za one koji pamte, kajanjem za propuštenim prilikama, besmislenesadašnjosti i bojazni od budućnosti, potrebno je pogledati u ono što nas očekuje, jer živeti po nebeskim pravilima možemo na nebu, ali na zemlji moramo rešavati konkretne stvari da bi dočekali da Srbija bude bolje mesto za život, kada mi budemo bolji ljudi…

Toliko bar dugujemo idejnom tvorcu Praznika „5. oktobar“ Dr Zoranu Đinđiću.”, navodi se u saopštenju užičkih demokrata.

1 komentar

  1. A jeste li tim povodom pozvali na zakusku članove ovih desničarskih i radikalskih stranaka, kao pre par meseci kada ste organizovali okupljanje povodom stranačke slave? Mislim, ono, ipak smo mi pre svega Srbi, jelte? To su oni koji su slavili i napijali se kada je Đinđić streljan, pa da i povodom obeležavanja 5. oktobra popiju koju čašicu?

Ostavite odgovor