Pocetna Društvo PRVI UČENIČKI KAMP – START ME UP

PRVI UČENIČKI KAMP – START ME UP

350
0
Podelite

Od 19-21. oktobra mladi završnih godina užičkih srednjih škola razvijaće poslovne ideje sa ciljem podsticanja preduzetništva.

U organizaciji Regionalnog inovacionog startap Hab Užice, Regionalne razvojne agencije Zlatibor, Grada Užica i uz pomoć programa „Šta nam teško“ organizuje se prvi učenički startap kamp. Startap kamp je namenjen mladima, sa fokusom na završne godine svih srednjih škola u Užicu, a sa ciljem podsticanja preduzetništva i preduzetničke kulture kod mladih. Ideja je da kroz tri dana veoma intenzivnog rada na razvoju njihove poslovne ideje (19. do 21. oktobar), mladi steknu osnovne veštine i znanja potrebna za pokretanje jednog startapa, a da poslednjeg dana (24. oktobra), timovi prezentuju svoje ideje pred stručnim žirijem i publikom u Gradskoj kući.

Ovo je prvi Start ap kamp za mlade u Zlatiborskom okrugu, a koji će okupiti mlade na jednom mestu i pružiti im nezaboravno iskustvo. Učesnici će imati priliku da se upoznaju sa ljudima sličnih interesovanja, a različitih iskustava. Zbog velikog interesovanja, planirano je da se Start ap kamp uvrsti u godišnji kalendar događaja u Užicu, ali i da se omogući prijava učesnika iz celog Zlatiborskog okruga.