Pocetna Društvo DAN I SLAVA JKP ,,DUBOKOG”

DAN I SLAVA JKP ,,DUBOKOG”

452
0
Podelite

Tradicionalno na Tomindan zaposleni u JKP „Duboko“ obeležavaju dan preduzeća i krsnu slavu. Ovo preduzeće postoji već 17 godina a pre 11 po završetku deponije počelo je primanje prvih količine otpada.

-To je dan i za sumiranje rezultata, postavljanje novih ciljeva i kako da ostvarimo planove za naredni period. Trenutna situacija u kojoj se nalazimo je zaista teška kao i u samom okruženju kada su u pitanju energenti. Uloga koju smo dobili upravljanja otpadom zahteva da odgovorimo i osnivačima i da radimo na dobrobit svih građana-rekao je mr Momir Milovanović, direktor JKP „Duboko“.
Edukativni centar koji je nedavno počeo sa radom bio je mesto okupljanja predstavnika grada, preduzeća i saradnika. Već su najavljenii veliki skupovi sa eminentnim predavačima iz zemlje i inostranstva za oblast zaštite životne sredine.

-Cilj nam je da i dalje širimo naše ideje i da damo svoj doprinos primarnoj selekciji otpada. Puno imamo ideja, očekivanja su velika i od nove Vlade i resornog ministra da bismo ubrzali neke aktivnosti-dodao je direktor Milovanović.

U narednih dva meseca biće i nova idejna rešenja za Centar za selekciju kako ga treba
modernizovati. Cilj nam je da dva -tri puta povećamo izdvajanje sekundarnih sirovina i da sav otpad koji dođe u „Duboko“ mora proći neki tretman i Centar za selekciju, a onda ono što nema korisnu vrednost da ide na telo deponije.

U planu je nabavka i nove opreme za transport jer su postojeći kupljeni 2012. godine, a poslednja dva su iz 2020.godine. Početkom 2023.godine pokušaćemo da nabavimo još kamiona i prikolica kao i drugu opremu za osavremenjavanje procesa i da što više otpada iskoristimo a što manje deponujemo.

-Zbog energetske krize ako se otpad bude koristio i u te svrhe mi ćemo to spremni dočekati kako bismo ga uputili u cementnu industriju ili termoelektane. Mi se za to pripremao-zaključio je Milovanović.