Pocetna Društvo UŽIČKA NOVINARSKA ŠKOLA

UŽIČKA NOVINARSKA ŠKOLA

362
0
Podelite

Udruženje ,,UžiceMedia” u saradnji sa Kancelarijom za mlade grada Užica organizuje besplatnu novinarsku školu za mlade Užica i Sevojna pod nazivom ,,Užička novinarska škola”. Cilj konkursa je da se animiraju mladi ljudi da se bave novinarskom profesijom, jer u užičkim lokalnim i regionalnim medijima ima malo mladih novinara.

Tokom radionica posebna pažnja biće posvećena pravopisu, pravilnom govoru, javnom nastupu, pošto su jezik i kultura izražavanja važni za sve koji se bave novinarstvom. Takođe, predviđeno je savladavanje osnovnih novinarskih oblika izražavanja, kreiranje medijskih sadržaja i terenski rad. Polaznici će učiti od iskusnih užičkih novinara koji godinama rade u lokalnim i regionalim medijima i dopisnika nacionalnih medija iz Užica.

Obuka će biti realizovana u novembru i decembru mesecu, a zainteresovani prijave mogu slati do 7. novembra na adresu uzice.media@gmail.com.

Radionice se organizuju u okviru projekta ,,Užička novinarska škola” koji je podržan od Grada Užica u okviru javnog konkursa za finansiranje/sufinansiranje programa za omladinu u 2022. godini.