Pocetna Društvo SAOPŠTENJE: SSP UŽICE

SAOPŠTENJE: SSP UŽICE

346
0
Podelite

Rekonstrukcija malog parkića ispred GKC-a koštala je Užičane skoro 120 000 evra iz gradskog budžeta, a radove je po nalogu gradske uprave, izvodilo preduzeće ,,Borko Masal“. Na površini manjoj od 5 ari, gde se već nalazio zapušteni park, iskopani su temelji, napravljena izdignuta ,,betonska korita” koja su popunjena zemljom i oko već postojećih stabala je zasadjeno cveće. Na betonsku podlogu će za par dana biti montirane daske za klupe, sredinom je urađena staza od štampanog betona, najjeftinija dizajn varijanata u dužini od dvadestak metara i ako dodamo rasvetu, to je manje više sve. Znači najjeftiniji materijali, bez kamena, mermera, kovanog gvožđa, fontana ili bilo kakvih inovativnih rešenja circa 13.200.000 dinara.

Prethodni park je decenijama bio u vlasništvu Vojske Srbije i bio je perfektno održavan, ukras grada, dok nije prešao u vlasništvo lokalne samouprave i od tog dana, pa do rekonstrukcije devastirao je u tolikoj meri od neodržavanja da su ga Užičani nazvali ,,parkić narkić”.

Činjenica je da je prostoru bila neohodna rekonstrukcija, ali je isto tako činjenica da se već postojeći, slični prostori u gradu, skoro namerno ne održavaju adekvatno godinama, dok ne počnu bukvalno da se raspadaju, da bi se onda uradio “novi projekat” i angažovale firme bliske vlasti kao izvršioci radova, za apsolutno nerealno visoke cene, koje plaćaju građani Užica.

Katarina Mićunović, predsednica IO Gradskog odbora SSP Užice