Pocetna Društvo ZAJEDNIČKI PROJEKAT I REKONSTRUKCIJA ATD-a

ZAJEDNIČKI PROJEKAT I REKONSTRUKCIJA ATD-a

419
0
Podelite

U toku su radovi, a početkom naredne godine u potpunosti će biti rekonstruisan i energetski saniran objekat površine oko 900 kvadrata.

Početna konferencija projekta „Investiciono održavanje i energetska sanacija objekta ATD u Užicu” održana je povodom realizacije zajedničkog projekta Grada Užica i Evropske unije kroz program EU PRO+ . Ovaj projekat u iznosu od 490.000 dolara biće završen početkom naredne godine.

Dr Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica podsetila je da ugovor je potpisan u junu i radovi su u toku.

-Naredne godine imaćemo u potpunosti rekonstruisan i energetski saniran objekat površine oko 900 kvadrata. Dobićemo potpuno novi prostor u kome će i pacijenti i zdravstveni radnici imati mnogo bolje uslove – rekla je gradonačelnica Raković Radivojević.

Ona je navela i da je -ovo još jedna potvrda našeg cilja da u narednom periodu radimo na
rekonstrukciji i sanaciji objekata zdravstvenih ustanova. Znamo da su Zdravstveni centar i Opšta bolnica Užice deo velikog projekta rekonstrukcije koji će finansirati Vlada Republike Srbije. Mi kroz ovakve projekte rekonstruišemo naše seoske ambulante i zdravstvene stanice, a tokom ove godine rekonstruisana je ambulanta u Gradskoj opštini Sevojno.

Slobodan Derikonjić, viši asistent na programu EU PRO plus objasnio je da je ovaj projekat jedan od 33 koliko ih je odobreno za 32 lokalne samouprave za unapređenje infrastrukture.

-Užice je jedini grad kome su odobrena dva projekta, jer pored rekonstrukcije ATD-a radi se i adaptacija i dogradnja prostora za vrtić u Karanu. Realizaciju ovih ali i svih ostalih projekata u Srbiji sprovodi UNOPS uz podršku Ministarstva za evropske integracije a finansirani su od Evropske unije – istakao je Derikonjić.

Dr Nataša Gagović, direktorka Zdravstvenog centra Užice izrazila je zahvalnost predstavnicima Grada za podršku koja je naročito došla do izražaja tokom protekle dve godine u borbi protiv kovida 19.

Ona je podsetila da je Grad ustupio prostor za kovid bolnicu u Krčagovu i finansirao razvod kiseonika, kao i da je sredstvima iz budžeta finansirana izrada projekta za rekonstrukciju i dogradnju Zdravstvenog centra i Opšte bolnice Užice.

-Objekat ATD-a je vlasništvo Zdravstvenog centra Užice i do sada je korišćen za specijalističko konsultativne preglede. Zbog epidemije bila je i kovid ambulanta u kojoj je u protekle dve godine za 150.000 ljudi pruženo više od 350.000 usluga. Značaj rekonstrukcije je veliki, a po završetku radova razmotrićemo dalju namenu ovog objekta-
rekla je Gagović.

Na početnoj konferenciji prisutnima su predstavljene aktivnosti u okviru realizacije projekta.

Dragica Cvijović
Foto: Dragan Karadarević /D.C