Pocetna Društvo KLAVIRSKI KONCERT NAJUSPEŠNIJIH UČENIKA

KLAVIRSKI KONCERT NAJUSPEŠNIJIH UČENIKA

1109
0
Podelite

Učenici Muzičke škole „Vojislav Lale Stefanović“ u klasi profesora klavira Sanje Tomašević i Ivana Sudzilovskog nastupili su pred užičkom publikom. Učestvovalo je trinaest mladih klavirista koji su poslednjih meseci osvojili izuzetno značajne nagrade na domaćim takmičenjima

-Za kraj ove veoma uspešne kalendarske godine,moj kolega Ivan Sudzilovski i ja smo smatrali da bi bilo značajno da naše najuspešnije učenike predstavimo široj užičkoj publici i da je nagradimo jednim lepim koncertom. Posebno bih istakla da su naši učenici bili veoma uspešni i na Četvrtom pijanističkom takmičenju „Vojislav Lale Stefanović“ u organizaciji naše škole, i na taj način je dostojanstveno predstavili.

Nastup u svečanoj sali Gradske kuće je i za nas nastavnike i za učenike veliko zadovoljstvo i predstavljanje našeg dosadašnjeg rada – navela je za „Vesti“ Sanja Tomašević, profesor klavira Muzičke škole.

Ovaj koncert klavirista iz klase Sanje Tomašević i Ivana Sudzilovskog je ujedno i najava predstojećeg Petog pijanističkog takmičenja, koje će biti održano od 7. do 9.aprila 2023. u svečanoj sali Muzičke škole „Vojislav Lale Stefanović“.


– Zahvaljujući podršci koju smo dobili od uprave Grada Užica i gradonačelnice dr Jelene Raković Radivojević, verujemo da će predstojeće takmičenje biti na visokom nivou i da će privući mnogo više učesnika, i predstaviti Užice kao jedan značajan centar muzičkog obrazovanja. Zahvaljujemo se na podršci našem direktoru Nebojši Đuričiću, kao i celoj upravi škole i nadamo se novim uspesima naših učenika – zaključila je Tomašević.

Ovaj muzički događaj izazvao je i veliko interesovanje publike uz pohvalu za sve
učesnike.

Tekst: Dragica Cvijović
Foto: Miloš Tošković