Pocetna Društvo ZAVETNICI: VLAST DA OBEZBEDI BESPLATAN SMEŠTAJ U VRTIĆIMA I UDŽBENIKE

ZAVETNICI: VLAST DA OBEZBEDI BESPLATAN SMEŠTAJ U VRTIĆIMA I UDŽBENIKE

328
0
Podelite

Gradski odbor Zavetnika u Užicu očekuje od lokalne vlasti da, poput Beograda, deci u Užicu od sledeće godine omogući besplatan smeštaj u vrtićima i besplatne udžbenike, a da najmlađima, uoči Srpske nove godine, podeli besplatne paketiće jer, kako se navodi, „gradska vlast se hvali da ima dovoljno novca u budžetu“.

Uz isticanje da su „sva deca Srbije jednako vredna“ i da zaslužuju jednak tretman, bez obzira na to u kom delu naše države žive“, užički Zavetici očekuju da njihovu incijativu podrže i ostali gradovi u Srbiji, kako bi deca širom naše zemlje dobila iste mogućnosti, kao što će ih imati deca u Beogradu“.

Navode da su odbornici te stranke u Skupštini Užica, nekoliko puta to predlagali, ali da lokalna vlast za to nije imala sluha, a potom ocenjuju da u užčkom budžetu ima dovoljno novca za ispunjenje njihovih zahteva.

„Ako je Grad u mogućnosti da svake godine finansira razne „Uragane“, da pravi bazenčić na plaži od 320.000 evra, da može da se nađe 120.000 evra za sređivanje parkića ispred GKC i za slične preplaćene projekte, sigurno je da ima dovoljno sredstava i za najvrednije što imamo u gradu, a to su sva deca i mladi Užica“, poručili su Zavetnici.