Pocetna Društvo PARLIĆ: ODLUKU O ORGANIZACIJI PROMENITI

PARLIĆ: ODLUKU O ORGANIZACIJI PROMENITI

492
0
Podelite

U obraćanju građanima Užica Ivana Parlić kaže da je ,,kao narodni poslanik, ali i kao veoma zabrinuti građanin, dužna da podeli sa širom javnosti saznanja do kojih je došla”.

– Infekivno odeljenje užičke bolnice  pretvoreno je u Odeljenje za kovid pozitvne pacijene, a Infekivno (ili kako se nekad zvalo- zarazno) odeljenje je sada premešteno u hirurški blok Bolnice, u prostor Očnog odeljenja koje deli sprat sa ORL odeljenjem.  To znači da sada infektivni pacijenti – oboleli od zaraznih bolesti, dakle-pozitivni na hepatiis  V, encefalit (upala mozga) ili koji imaju sepsu sa otvorenim ranama leže na sprau sa decom koja su operisala krajnike, očnim bolesnicima i pacijenima kojima je ugrađena kanila! Zahtevam od svih nadležnih u lancu odgovornosti- od direkora bolnice, do ministake zdravlja, da pod  hitno izmene odluku o ovakvoj organizaciji odeljenja, pre nego što ovakvo postupanje ne odnese prve žrtve. Posebno zahtevam i od Gradonačelnice Užica da svoja ovlašćenja, kao i autorit upotrebi u ineresu građana.

Verujem  da će je i lekarska etika obavezati da reaguje hitno. Zahavaljujem se savesnim zaposlenima užičke bolnice koji su me o ovom slučaju obavestili – kaže na kraju pisane izjave za javnost narodni poslanik Ivana Parlić iz Narodne stranke.