Pocetna Društvo Očuvanje kulturne baštine kroz Erazmus+ program

Očuvanje kulturne baštine kroz Erazmus+ program

298
0
Podelite

Član Gradskog veća Ratko Trmčić pozdravio je u ime grada Užica nastavnike i učenike škola iz Slovenije, Portugala i Letonije, koji borave u poseti OŠ “Dušan Jerković” u okviru Erazmus + programa. On je učesnicima međunarodnog projekta “Kuturna baština u modernom okruženju” poželeo dobrodošlicu u Užice i izrazio nadu da će se ova dobra saradnja nastaviti i u narednom periodu.

Cilj projekta je očuvanje i prikazivanje kulturne baštine uz pomoć savremenih tehnologija kroz moderne medije i upoznavanje tradicije i kulturne baštine drugih evropskih naroda. OŠ “Dušan Jerković”  po prvi put je učesnik i domaćin ovakvog projekta i dok sa školom iz Ljutomera iz Slovenije ima potpisan Memorandum o sardnji sa školama iz Letonije i Portugala prvi put sarađuje.

Tokom trodnevnog boravka u Užicu gosti su imali priliku da se upoznaju sa kulturnom baštinom, tradicijom i istorijom grada, a realizovane su i radionice učenika i nastavnika četiri škole učesnice projekta.

Pored razmene iskustava u planu je i izrada knjige u kojoj će biti sadržani elementi kulturne baštine svih zemalja učesnica, kao i izrada poligona na kome će se lokalno stanovništvo i učenici upoznavati sa tradicijom zemalja učesnica na moderan način. Takođe, svi se nadaju da će u narednom periodu ova saradnja biti nastavljena i u drugim oblastima.