Pocetna Društvo “Udružimo se” – javna rasprava u toku

“Udružimo se” – javna rasprava u toku

325
0
Podelite

Gradsko veće grada Užica pozvalo je građane, predstavnike mesnih zajednica, udruženja, organizacije civilnog društva, privrednike, stručnu javnost, predstavnike medija i druge zainteresovane aktere da uzmu učešće u javnoj raspravi o Nacrtu odluke o uključivanju građana u budžetski proces kroz sprovođenje akcije „Užički program lokalnog partnerstva – Udružimo se”.

Javna rasprava o Nacrtu odluke kroz sprovođenje akcije “Udružimo se” sprovodi se u periodu od 13. do 27. marta.

Otvoreni sastanak predstavnika nadležnih organa grada, javnih službi i Radnog tima za uključivanje građana sa zainteresovanim stranama biće održan u svečanoj sali Gradske kuće u četvrtak 23. marta, sa početkom u 13 časova.

Program podrazumeva da građani mogu predložiti male projekte po njihovoj želji za realizaciju u njihovom neposrednom okruženju, bilo da je reč o dečijim i sportskim igralištima, stazama za šetanje, mestima za odmor, uređenje prilaza za osobe sa invaliditetom, uređenje manjih divljih deponija, odnosno na uređenje javnih površina.

Očekuje se da će posle održane javne rasprave i raspisanog poziva u program lokalnog partnerstva biti uloženo oko 33 miliona dinara.