Pocetna Društvo Ponosni na sugrađane

Ponosni na sugrađane

414
0
Podelite

U kabinetu gradonačelnika priređen je prijem za četiri Užičanke koje su svojim delom iskazale humanost u spasavanju sedmogodišnje devojčice  iz nabujale Đetinje  i za učenicu Viktoriju Tomić (8) koja je  odsekla kosu i darivala bolesnoj devojčici za izradu perike.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević rekla je da prijem predstavlja mali gest pažnje prema sugrađankama koje su ispoljile hrabrost  ne smatrajući  to velikim podvigom uz reči da bi se svako ko se našao u njihovoj situaciji to isto uradio.

-Želim da im se zahvalim u ime svih naših sugrađana i kažem da plemenitost, hrabrost i humanost jesu vrline koje treba da budu deo svih nas i da deca prepoznaju tu poruku o čemu svedoči i primer naše male Viktorije Tomić, učenice drugog razreda –  reči su gradonačelnice Užica.

Uroš i Ksenija

Ksenija Dubljanin (7) ispričala je tokom prijema šta se dogodilo na obali dok je “pipala vodu”,kako se okliznula, našla u nabujaloj Đetinji i kako joj je Uroš Obradović (12) pritekao u pomoć  i kako su je tete iszvukle iz vode.

-Bili smo na rođendanu i sa bratom smo izašli ispred na vazduh da sečakamo posluženje, Ksenija je prišla da pipne vodu, okliznula se i voda je odvukla i ponela. Pokušao sam da joj dam ruku, ali sam se i ja okliznuo i našao u vodi, a ona je već bila nekoliko metara od mene i dozivao sam pomoć. Drug mi je dao ruku i izvukao me, a sledeće što sam video jeste da su Kseniju spasile žene koje su je izvukle iz reke  – reči su Uroša Obradovića , učenika šestog razreda OŠ “Dušan Jerković” koji je prvi pritekao u pomoć i alarmirao ostale.

Viktorija Tomić

Viktorija Tomić je učenica drugog razreda OŠ “Dušan Jerković”. Želela je da odseče dugu  kosu, ali joj je mama pokazala da može da je donira, da se kosa ne baci.

-Donirala sam kosu i od nje su napravili periku za jednu devojčicu, koju tek treba da upoznam  – reči su male Viktorije  koja je samo sa osam godina položila veliki ispit u životu.

Stanimirka Smiljanić Raonić

Direktorka škole “Stari grad” Stanimirka Smiljanić Raonić, govoreći o slučaju spasavanja devojčnice kratko je rekla “reagovali smo srcem, onako kako bi svako reagovao” i poručila roditeljima i pedagozima “brzo se živi, ukazujte  deci na potencijalne opasnosti, opreza nikad nije dosta kako mladima tako i starima”.  Kseniju su izvukle iz nabujale reke Ivana Miladinović, agent prodaje, Marina Starčevič, lični pratilac deteta u školi  i profesor srpskog jezika u OŠ “Stari grad” Ana Gudurić koja je i pomoćnik direktora kojima su kao i malim herojima u Gradskoj kući uručeni prigodni pokloni.