Pocetna Društvo Radnici “Bioktoša” traže veće plate i bolji materijalni položaj

Radnici “Bioktoša” traže veće plate i bolji materijalni položaj

1665
0
Podelite

U velikoj sali Gradske kuće održan je sastanak proizvodnih radnika “Bioktoša” sa rukovodstvom grada na kome je razgovarano o materijalnom položaju radnika, zaradama i obračunu regresa i toplog obroka. Dogovoreno je da predstavnici sindikata formulišu predloge koje će sutra biti dostavljeni gradskoj vlasti.

Radnici JKP “Bioktoš” kao i sindikati nisu želeli da daju izjave, već su novinarima rekli da nisu u štrajku već da su nakratko obustavili rad i da su došli na razgovor sa rukovodstvom kako bi zatražili povećanje plata.

Takođe, i predstavnici sindikata potvrdjuju nastavak razgovora zbog niza problema u “Bioktošu” i teške materijalne situacije radnika, minimalca na kome se nalaze, obračuna toplog obroka i regresa, ali nisu želeli da daju izjave.

Dragoljub Stojadinović

Zamenik gradonačelnika Dragoljub Stojadinović kaže da će razgovor sa predstavnicima “Bioktoša” sutra biti nastavljen i da se očekuju konkretni predlozi.

– Dogovorili smo se da nastavimo razgovore. Sutra će sindikati doneti zvanične zahteve. Nadam se da ćemo u narednih deset do petnaest dana naći konkretno rešenje. Radi se o povećanju regresa, pominje se i minimalno povećanje zarade. Videćemo šta javno preduzeće od toga može da izdrži i šta grad može da izdrži… Ljudi se vraćaju na posao i nastavljaju rad, a sutra će njihovi predstavnici doći sa predlozima i nadamo se rešenju u narednih petnaest dana na obostrano zadovoljstvo – kaže zamenik gradonačelnika Užica Stojadinović.