Pocetna Društvo Pomak u unapređenju znanja

Pomak u unapređenju znanja

676
0
Podelite

“Užice je napravilo ozbiljan pomak u smeru unapređenja znanja”, istakao je posle sastanka sa gradonačelnicom Užica dr Jelenom Raković Radivojević, vd direktora Nacionalne akademije za javnu upravu Dejan Miletić.

Prema njegovim rečima znanje je imperativ ne samo državne uprave i lokalne samouprave, već svih građana Srbije.

“Nacionalna akademija za javnu upravu je ozbiljan resurs Vlade Republike Srbije namenjen unapređenju kapaciteta službenika u javnoj upravi, odnosno lokalnoj samopuravi u ovom slučaju i sa velikim zadovoljstvom konstatujemo da je Užice napravilo ozbiljan pomak u smeru unapređenja znanja. Dinamika promena i sve ono što se radi u sferi javne uprave ali i digitalizacije zahteva od svih državnih službenika i na lokalu da rade na sebi, unapređuju svoje kapacitete i znanja i budu sposobniji da kvalitetnije odgovore na potrebe građana Srbije. Užice daje primer u tom smislu i nadam se da ćemo ovu saradnju i dalje unapređivati i negovati u intersu svih građana Užica i Srbije”.

Da će dobra saradnja biti nastavljena potvrdila je i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević, uz zahvalnost predstavnicima Nacionalne akademije za javnu upravu na ovoj poseti. Prema njenim rečima grad Užice veoma uspešno prilagođava se reformi javne uprave.

“Nacionalna akademija za javnu upravu čiji su predstavnici danas naši gosti, mesto je na kome se stiču neophodna znanja i veštine i mesto gde službenici naše Gradske uprave postižu značajne rezultate u oblasti stručnog usavršavanja. Naši službenici redovni su polaznici obuka koje akademija organizuje i posle par godina napredak je veoma vidljiv. Želimo da konstantno podižemo nivo znanja i veština a ono što nam je naročito važno je dobra komunikacija sa građanima.  Više puta prepoznati smo i nagrađeni za transparentnost u radu i unapređenje u oblasti eUprave i sigurni smo da su ta priznanja između ostalog rezultat stalnog usavršavanja naših službenika”.

Dr Zoran Milosavljević programski koordinator NAJU ističe da je veoma važno adekvatno odgovoriti na izazove koji tek dolaze

“Drago nam je da smo i mi ispred projektnog tima EU u smislu koordinatora danas u poseti Užicu. Znamo koliko je važno na pravi način upravljati ljudskim resursima i upravo smo mi tu da podignemo kapacitete državnih službenika, jer od toga u velikoj meri zavisi koliko će institucije države Srbije biti jake i moći, da pre svega, odgovore izazovima koji su pred nama. Izazovi tek predstoje, a mi smo to već prepoznali pa idemo jedan korak ispred, kako bi bili spremni za sve što nas čeka”.

Predstavnici Nacionalne akademije za javnu upravu sastanak su održali i sa načelnicima i rukovodiocima odeljenja i sektora Gradske uprave grada Užica i uprave Gradske opštine Sevojno.