Pocetna Politika Da li Užičani plaćaju Vučićev miting?

Da li Užičani plaćaju Vučićev miting?

635
0
Podelite

GrO SSP Užice u ime građana Užica zahteva od lokalne samouprave Grada Užica informaciju, da li će troškovi za odlazak aktivista i simpatizera SNS-a, na najavljeni kontramiting u Beogradu, zakazan za 26.05.2023. godine koji obuhvataju: zakup autobusa, dnevnice, lanč paket i promo meterijal za učesnike biti finasirani iz budžeta grada i u slučaju da je odgovor potvrdan sa koje budžetske linije?

Na dalje pitamo, da li je istina da su zaposleni u javnim preduzećima, a članovi SNS-a ucenjeni i uslovljeni obavezom da na pomenuti miting moraju da idu, kao i kvotom dodatnih ljudi koje moraju da povedu sa sobom, da se ljudima prekidaju odmori i bolovanja, a s obzirom da je 26.05. radni dan, koliko će njihovo odsustvo s redovnog posla dodatno koštati građane Užica?

Takođe pitamo lokalnu samoupravu i gradonačelnicu Užica Jelenu Raković Radivojević da li je bila upoznata sa sramnim dopisom koji je načelnik Milovan Knežević isped PU Užice, jedini u Srbiji pored PU Kikinda, prosledio užičkim školama zahtev za spiskove “problematične” dece i zašto na dopis nije reagovala izlažuću na taj način užičku decu nepotrebnoj stigmatizaciji, a roditelje i prosvetni kadar stresu, neposredno nakon tragičinih događaja koji su uznemirili čitavu naciju?, kaže se u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Užice.