Pocetna Kultura Emocija među koricama

Emocija među koricama

686
0
Podelite

Promocija monografije “Era sa ovoga svijeta”, autora prof. dr Danijele Vasilijević i audio izdanja “Trag”, ženske i muške pevačke grupe “Era” održana je na Pedagoškom fakultetu u Užicu.

Program “Tragom Ere sa ovoga svijeta” upriličen je povodom obeležavanja 20 godina postojanja i rada Udruženja građana “Era”.

Prof.dr Danijela Vasilijević u 15 poglavlja monografije čitaocima predstavlja Erin identitet, Porodično okrilje, Erin sef, Čuvare Erine tradicije pa sve do Erine vrcave zavrzlame i jubileja.

– Najteže je bilo staviti sve između dve korice , ne toliko faktografske elemente nego emociju. Ideja je da se obeleži 20 godina Udruženja građana „Era“, ali i ono što je najvažnije da se na pravi način promovišu vrednosti koje oni popularišu. Tradicionalne vrednosti su u našem genetskom kodu i one su danas neophodne, kao što je empatija, ljubav, razumevanje, zajedništvo,odnosno sve ono što je i u Erskom genetskom kodu- navela je prof.dr Danijela Vasilijević, autor monografije.

U monografiji su korišćene fotografije Dragana Karadarevića koje su posebna dragocenost jer na pravi način ilustruju emociju koja ne može da se napiše rečima.

– Ovim fotografijama borimo se protiv digitalnog trenutka koji prolazi, a nešto što se nalazi u knjizi je trajno – istakla je Vasilijević.

U okviru programa nastupile su muška i ženska pevačka grupa čije numere se nalaze i u predstavljenom audio izdanju, kao i glumci Narodnog pozorišta Užice Nemanja Hadži Jovanović i Biljana Zdravković.

Ivana Cvetković, potpredsednik Udruženja „Era“ obratila se bivšim i sadašnjim članovima, roditeljima, prijateljima i saradnicima.

– Hvala na svakom trenutku koji smo proveli zajedno, na svakom osmehu, pohvali i kritici. Nadam se da smo delom ispričali priču o Eri, a zahvaljujemo se i recenzentima prof.dr Žani Bojović, prof.dr Danijeli Sudzilovski i prof.dr Biljani Beloica Pavlović kao i recenzentu audio izdanja „Trag“ prof.dr Dimitriju Golemoviću – navela je Cvetković.

U okviru programa predstavnici Udruženja zahvalili su se Vlastimiru Veljoviću, dugogodišnjem umetničkom rukovodiocu na svim godinama zajedničkog rada i druženja.

Tim povodom uručen mu je i poklon za neizbrisiv trag koji je ostavio ne samo u Udruženju nego i u umetničkom stvaranju igre.

Dodajmo, da će ove godine „Licidersko srce“ proslaviti 15 rođendan okupljajući decu iz više zemalja kao i svih proteklih godina.