Pocetna Društvo O radu i dugoročnim planovima javno-komunalnih preduzeća

O radu i dugoročnim planovima javno-komunalnih preduzeća

291
0
Podelite

U Užicu je održana 26. sednica Gradske skupštine na kojoj su odbornici usvojili tromesečne izveštaje o radu užičkih javno-komunalnih preduzeća.

Predsednik Skupštine grada Užica Bransilav Mitrović podsetio je da su na dnevnom redu bile 24 tačke i da je efikasnom radu doprinela dobra priprema odbornika i odborničkih grupa.

– Raspravljali smo o kvartalnim izveštajima rada javnih i javno-komunalnih preduzeća i o njihovim srednjoročnim i dugoročnim planovima. Ovi planovi su logičan nastavak kreiranog u Planu razvoja grada Užica – rekao je Mitrović. Odbornici su jednoglasno podržali predlog o stupanju u proceduru da jedna samouprava u Francuskoj, predgrađe Pariza postane pobratim grada Užica. Užički odbornici su razgovorali i o gradnji Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Požegi i radu JP „Skrapež vode“. Današnja sednica trajala je svega 2 sata i 10 minuta i na njoj je između ostalog razgovarano o planovima razvoja javno-komunalnih preduzeća do 2027. godine. Jedno od njih “Niskogradnja” posluje u četiri radne jedinice i to: RJ Gradnja, RJ Asfaltno-betonska baza, RJ Kamenolom i RJ Mehanizacija. U okvirnom dugoročnom planu investicija i kapitalnih ulaganja navedeni su sa okvirnim predračunom: izrada drobiličnog postrojenja predračunske vrednosti 6,5 miliona dinara, a izrada projekta oročena do kraja ove godine. Zatim postrojenja za proizvodnju asfaltne mase za koje je završetak radova oročen do 2027. godine, investicija vredna 48 miliona dinara. Kao kapitalnu investiciju u “Niskogradnji” navode zamenu energenta na postrojenju za proizvodnju asfaltne mase sa mazuta na gas čiji je predračun 7,5 miliona dinara. Takođe se navode i problemi koji mogu uticati na ostvarenje ovih ciljeva. Navedeno je da bi u Sektoru izgradnje “Niskogradnja” trebalo da ima 109 radnika i to tri sa visokom stručnom spremom, srednjom 4, kvalifikovanom 65 i NK 37 radnika.