Pocetna Sport Lazar treći na turniru u bilijaru u Londonu

Lazar treći na turniru u bilijaru u Londonu

589
0
Podelite
Foto: Balkan Pooltour

Uspešan nastup mladog Užičanina Lazara Kostića na juniorskom turniru u bilijaru u Londonu. Dobar rezultat pred najznačajnija takmičenja u ovoj sezoni U Londonu je prethodnog vikenda završen UK open, prestižni seniorski turnir u bilijaru. U okviru ovog turnira organizovan je i juniorski turnir Jason Shaw Junior Open, na kome je učestvovao i mladi Užičanin Lazar Kostić. U veoma jakoj konkurenciji 64 igrača iz celog sveta Lazar je zauzeo odlično treće mesto. Sigurnom igrom i pobedama nad protivnicima iz Velike Britanije, Nemačke i Švedske stigao je do polufinala, gde se susreo sa Holanđaninom Mikom van Berkelom. U veoma dobrom meču, u kome su obojica takmičara igrali gotovo bez greške, Lazaru je nedostajalo malo sportske sreće, zbog čega je protivnik slavio rezultatom 9 : 5.

Foto: Matchroom Pool

Dobra igra i rezultat u Londonu veliki su podstrek Lazaru za nastupajući period i najznačajnija takmičenja u ovoj godini. Već 21. juna Lazar putuje u Lugo, u Španiju, gde će najpre učestvovati na jakom juniorskom turniru. Odmah posle ovog turnira počinje jedno od najprestižnijih takmičenja u svetu bilijara – World cup of pool, svetski kup u miksu, na kome će se takmičiti 32 reprezentacije. Lazar će nastupiti u paru sa Aleksom Peceljem, najboljim srpskim seniorskim igračem.

Na kraju prvog dela sezone Lazara očekuje učešće na Evropskom juniorskom prvenstvu, koje će biti održano u Sloveniji u drugoj polovini jula.