Pocetna Fudbal Fudbalerke Spartaka pobednice KUP-a

Fudbalerke Spartaka pobednice KUP-a

438
0
Podelite
Foto: ZoomUE

Članice Ženskog fudbalskog kluba “Spartak” iz Subotice, osvojile su KUP Srbije za žene. One su u funalu savaldale ekipu “Crvene zvezde”, rezultatom 2:0, u meču koji je odigran u Užicu na Stadionu “Radomir Antić”.

“Čestitam mojim devojkama. Danas smo odigrali jednu utakmicu možda ne na očekivanom nivou, ali smo na vreme postigli gol i u drugom poluvremenu na vreme postignemo i taj drugi gol i tu utkamicu prelomimo. Pokušali smo danas da se nametnemo da igramo svoju igru, ali je teren bio jako težak, ali ono što je bitno finala se ne igraju finala se osvajaju”, rekao je posle utakmice Boris Arsić trener Spartaka.

“Malo su bile danas otežane okolnosti, teren nije bio onakav kakav smo navikli, ali mislim da smo mogli više šansi da iskoristimo. Utakmice sa Zvezdom su uvek dinamične i neizvesne. Sada idemo da se spremamo za Evropu. Prvi put igram u Užicu i mislim da je ovaj grad imao nešto lepo da vidi u ženskom sportu i nadam se da smo ispunili njihova očekivanja”, kaže kapiten “Spartaka”, Violeta Slović.

Utakmica u Užicu bila je jedan zaista lep prikaz kako može kod nas fudbal da se igra na visokom nivou, poručio je trener “Crvene zvezde”, Darko Stojanović.

“Ovo su bile dve najbolje ekipe, žalim što smo rano primili gol. Sprtak je iskusna ekipa i znali su da iskoriste priliku koju su imali”, rekao je Stojanović.

“Ovo je još jedna od utakmica koje imaju veliku težinu kada igrate protiv ekipe kao što je Spartak. Falilo nam je malo više sreće, kako bi realizovale naše šanse koje smo imali”, kaže kapiten “Crvene zvezde”, Tijana Đorđević.

Fudbalerke “Spartaka” već od avgusta očekuje nastavak takmičenja u Evropi. One će po 13. put igrati utakmice Lige šampiona.