Pocetna Društvo Dan diploma – u društvu najboljih

Dan diploma – u društvu najboljih

342
0
Podelite

Učenici OŠ „Dušan Jerković“ su sa svojim učiteljima i nastavnicima osvojili izuzetnih 258 diploma i 50 pohvalnica na takmičenjima svih nivoa (opštinskim, okružnim, republičkim i na različitim konkursima), a to je veliki uspeh i ponos čitavog kolektiva.

Aplauz za aplauzom prolamao se kroz unutrašnje dvorište OŠ „Dušan Jerković“ u Užicu 20. juna na tradicionalnoj dodeli priznanja najboljim učenicima koja je počela kolažnim programom koji su pripremili učenici škole. Dan diploma je uvek poseban i veliki dan za školu. Svečanom programu prisustvovali su mnogobrojni učenici, roditelji i nastavnici. Svi su ozareno pozdravljali najuspešnije u ovoj školskoj 2022/23. godini.

????????????????????????????????????

– Priredili ste nam jedan poseban dan – kada se susrećemo sa uspehom i mladošću koja obećava – pozdravila je prisutne direktorka škole Mirjana Maksimović. Učenicima je poručila da izrastu u dobre, poštene, čestite ljude i da čuvaju znanje i dodala:

– Nikada nije kasno da sebi postavite novi cilj.

????????????????????????????????????

Direktorka škole Mirjana Maksimović uručila je nagrade, Vukove i Dositejeve diplome najuspešnijim učenicima završnog razreda osnovne škole, kao i svim učenicima koji su osvojili zapažen plasman na republičkim takmičenjima. Ova veličanstvena generacija osmaka iznedrila je 30 učenika dobitnika 57 diploma „Dositej Obradović“, koja se uručuje učenicima za odličan uspeh i izuzetne rezultate iz svih nastavnih oblasti. Plasman na republička takmičenja ostvarilo je 26 učenika, a 17 najboljih sa svim peticama i osvojenim diplomama iz nekog nivoa takmičenja su nosioci Vukovih diploma.

????????????????????????????????????

Posebno je istaknut uspeh najtrofejnijih pet učenika istoričara, koji su osvojili dva prva, jedno drugo i dva treća mesta na republičkom takmičenju u Leskovcu. Prvi put je proglašen i sportista generacije Andrej Maksimović, kao i učenik koji je promovisao rad školske biblioteke i bibliotečku sekciju, Ilija Ivanović. Đak generacije Veljko Marinković nadmašio je sve ostale odlikaše svojim i znanjem i osvojenim diplomama iz istorije, srpskog jezika i književnosti, biologije, hemije, fizike, geografije i matematike.

????????????????????????????????????

Posebno iznenađenje bile su zahvalnice koje su prvi put uručene nastavnicima škole koji su sa svojim učenicima učestvovali na republičkim takmičenjima, potvrđujući da iza čuvenog stiha „Od kolevke pa do groba, najlepše je đačko doba”, stoje ljubav, znanje, rad i posvećenost deci.