Pocetna Region Aleksandar Vidosavljević pobednik brdske trke „Nagrada Zlatibora – Gold gondola 2023“

Aleksandar Vidosavljević pobednik brdske trke „Nagrada Zlatibora – Gold gondola 2023“

347
0
Podelite

Proteklog vikenda na Zlatiboru je održana je brdska trka „Nagrada Zlatibora – Gold gondola 2023“, treću godinu za redom.

Trka se vozila putem koji vodi prema ski centru Tornik, na 10 km od turističkog centra Zlatibora. Staza je pripremljena u dužini od 3.650 metara, a na trci je učestvovalo 75 takmičara. U subotu su održani treninzi  dok je u nedelju bio takmičarski dan kad je održan trening i dve vožnje trke.

Pobednik brdske trke „Nagrada Zlatibora – Gold gondola 2023“ je Aleksandar Vidosavljević koji je sa svojim automobilom Pegeuot Maxi 106 postavio rekord staze sa vremenom 1:26,748.

Trka je ocenjena najvišim ocenama od strane takmičara, komisije i publike. Organizatori su istakli zadovoljstvo odzivom i konstantim napredkom ove trke, jer je ovogodišnja Brdska trka privukla najveći broj takmičara i posetilaca iz okruženja.

Organizator trke je Udrženje ASU Zlatibor. Udruženje je osnovano krajem 2016. godine i od samog osnivanja učestvuje u Nacionalnom šampionatu i otvorenom prvenstvu Srbije. Pored takmičarske aktivnosti Udruženje uspešno učestvuje u organizaciji trka u sledećim disciplinama: Brdske trke, Autoslalom, Super-drive cup. Cilj Udruženja je širenje svesti o automobilizmu kod mladih, razvoj auto sporta u lokalnoj samoupravi i regionu, kao i doprinos razvoju sportskog turizma.

Pokrovitelji ove sportske manifestacije su Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i JP Gold Gondola.