Pocetna Politika Zavetnici: Tražimo besplatne udžbenike i usluge vrtića u Užicu

Zavetnici: Tražimo besplatne udžbenike i usluge vrtića u Užicu

222
0
Podelite

Odbornici Zavetnika podneli su amandmane kojima se traži da Grad odvoji sredstva za besplatne udžbenike i usluge vrtića na teritoriji grada Užica.

Srpska stranka Zavetnici Gradskoj skupštini Užica čije je zasedanje 29. juna podnela je šest amadmana, među kojima su dva kojima traže da se sredstva opredeljena za novčane kazne i penale za koje kako navode grad rebalansom planira da poveća iznos skoro duplo i potroši 45 miliona dinara, smanji i odatle prebaci sredstva kojima će se deci i đacima na teritoriji Užica obezbediti besplatni udžbenici i usluge u vrtiću.

Budžetom za 2023. godinu planirali ste da za kazne i penale po rešenju sudova sa 25 miliona dinara povećate skoro duplo na 45 miliona dinara rebalasom i bacite skoro 20 miliona dinara na kazne kojih je sve više i više. Mnogo je važnije za građane sa porodicama i malom decom da im se obezbede sredstva za usluge u vrtićima koje bi bile besplatene – navode odbornici Zavetnika.

Oni predlažu da se ova pozicija smanji za 5 mliona i prebaci na novu poziciju – mere populacione politike – besplatna usluga vrtića, jer kako dodaju „ako može Beograd i još gradova u Srbiji može i Užice“! Takođe odbornici stranke Zavetnici u užičkoj Gradskoj skupštini traže i da se sa pozicije kazne i penali za sudske presude na kojoj su planirana sredstva od 45 miliona  smanje za 10 miliona dinara i ovaj novac usmeri za dodelu besplatnih udžbenika za đake na teritoriji grada Užica.

Kako navode na kraju saopštenja zahtevaće na sednici da se njihovi amandmani usvoje.