Pocetna Društvo Sanacija štete izazvane izlivanjem Koštičkog potoka

Sanacija štete izazvane izlivanjem Koštičkog potoka

628
0
Podelite

Član Gradsko veća za javna preduzeća Srđan Nedeljković rekao je za Radio Užice da se završetak dela radova u ulici Kneza Lazara u kojoj je došlo do zapušenja i pucanja zaštitne rešetke zacevljenog Koštičkog potoka očekuje danas.

– I dalje smo na terenu, otvorene su četiri rupe, pokušavamo da saniramo taj deo Koštičkog potoka i završetak očekujemo danas kako ne bi bilo daljeg izlivanja. i normalizaciju dotoka gasa koji je preventivno isključen zbog ovih radova. Što se tiče građevinskih radova na samom mostu, jer je on tu prekinut za saobraćaj i oni će trajati u narednih 10 do 15 dana kada očekujemo završretak – pojasnio je Nedeljković.

Nevreme pre dva dana dovelo je da se u zacevljenom delu nađe velika količina otpada, mulja i debla drveća što je dovelo do začepljenja i poplave velikih površina, dvorišta, garaža, pletnjih bašti u ovom delu grada.

Zbog odvijanja radova u ovoj ulici preventivno je prekinut dotok gasa, tako da će njihovim završetkom dotok ovog energenta ponovo biti uspostavljen tokom dana.

Nedeljković je izneo podatak da je tokom olujnog nevremena u ponedeljak 3. jula u Užicu palo 38 litara kiše po kvadratnom metru za dvadeset minuta.

– To su ogromne količine vode. Užički bujični potoci su izazvali probleme. Najteže je bilo u slivu potoka u Ratarskoj ulici, Gluvaćki potok, zatim Koštički i Volujački potok. Došlo je do izlivanja i najkritičnije je bilo u ulici Kneza Lazara, prostor kod Kurlagine kafane gde je došlo do znatnog izlivanja vode i ulaska u dosta objekata. U narednim danima naše inspekcijske službe će utvrditi materijalnu štetu koja je evidentna – naveo je Nedeljković gostujući u radijskom programu.

On je rekao da JKP “Vodovod” redovno održava propuste kišne kanalizacije, specijalizovanim vozilom VOM-om. Kaže da se rešetke redovno čiste, ali je problem bila enormna količina padavina i da je voda povukla veliku količinu otpada koju nesavesni građani bacaju u potok.

– Dosta je bilo kabastog otpada, iz kanalizacije su izvlačeni tepisi, kanisteri, rezervoari za gorivo, velika količina plastike, kesa – naveo je loše primere ponašanja gradski većnik za rad javnih preduzeća.