Pocetna Politika Sutra novi skup “Užice protiv nasilja“

Sutra novi skup “Užice protiv nasilja“

283
0
Podelite

Novi skup “Užice protiv nasilja“ će se održati u četvrtak, 13. jula na platou ispred Gradske kuće u 19 časova, u znak protesta zbog eskalacije nasilja u društvu i odbijanja vlasti da izađe u susret opravdanim zahtevima građana.

Usvajanje zahteva traže i ne odustaju od njih, stotine hiljada građana koji mesecima već iz nedelje u nedelju, u znak protesta šetaju ulicima gradova širom Srbije, boreći se protiv potpunog sloma društva i države u kojoj živimo. Umesto razumevanja situacije, hitnog usvajanja zahteva i donesenja odluka, vlast odgovara nasiljem prema svakom ko se usudi da javno digne svoj glas, podrži proteste ili govori na njima, targetirajući pojedince i njihove porodice javno, crtajući im mete na čelu. Takva praksa stvara dodatni haos u društvu, pobuđuje strah i bes i preti da izazove nove sukobe. Užice je oduvek bio grad slobodnih ljudi, Ere znaju vrednost i cenu slobode, nas nije lako zastrašiti i ovde i deca znaju da NIJE ERSKI ĆUTATI! Zato dođite u što većem broju da pokažemo da smo slobodni ljudi koji žele hitne i korenite promene u društvu i da smo dostojni vremena u kome živimo.

Na skupu će govoriti građanski aktivista i psihološkinja Ruška Dabić i naša Mia Purić, studentkinja medicinskog fakulteta i budući, kao predstavnik mladih koji žele da žive i grade budućnost u normalnoj, slobodnoj i prosperitetnoj državi kakvu ćemo stvoriti.

Protesti neće stati!, poručuju iz organizacionog odbora protesta “Užice protiv nasilja”.