Pocetna Društvo Besplatno kupanje na dečijem bazenu od sutra

Besplatno kupanje na dečijem bazenu od sutra

653
0
Podelite

Rekonstruisani dečiji bazen na gradskoj plaži biće otvoren sutra, u četvrtak 20.jula,a kupanje će biti besplatno.Iako je bazen napunjen neophodno je da se sačekaju rezultati Zavoda za javno zdravlje Užice bez obzira što je priključen na gradski vodovod. Dimenzije bazena su 38 metara dužine i 9,6 metara širine, a dubina je 57 centimetara u najplićem i 90 u najdubljem delu. Radno vreme je od 10-18 časova.

Miloš Milivojević, direktor JP „Užice razvoj“ rekao je da su svi radovi na dečjem bazenu završeni protekle nedelje od kada je bazen pušten u probni radi i testirana sva oprema.

– Pozivam najmlađe sugrađane da koriste bazen od sutra, jer iako imamo preliminarni rezultate koji pokazuju da je voda ispravna, očekujemo u toku dana i zvaničnu potvrdu da je bazen za upotrebu – objasnio je Milivojević.

JP Veliki park ima obavezu da prati postrojenje za prečišćavanje vode i da organizuje službe koje su neophodne za rad.

– To podrazumeva organizovanje spasilačke i redarske službe. Odlukom Gradskog veća ove godine karte se neće naplaćivati za korišćenje dečijeg bazena. S obzirom na veliko interesovanje,zamolili bismo sve, da ispoštuju pravila i da mimo radnog vremena, koje je od 10-18 časova, ne ulaze u bazen kako bi se sačuvala ispravnost vode – rekao je Dinko Žuvela, izvršni direktor JP Veliki park.

Na bazenu će biti angažovana dva spasioca i jedno lice koje će kontrolisati rad vodogana da ne bi došlo do povređivanja kupača.

I na gradskoj plaži je otvorena kupališna sezona.